Ikkunat

Etsitkö kohteeseesi sopivaa ikkunaratkaisua? Mittatilaustyönä valmistettavat Alavus-ikkunat tarjoavat täydellisen yhdistelmän laadukkuutta, toimintavarmuutta ja energiatehokkuutta. 

Olipa kohteesi sitten moderni uudisrakennus tai perinteinen remonttikohde, niin laajasta ikkunavalikoimastamme löydät varmasti sopivat tuoteratkaisut.

Tutustu ikkunamalleihin ja tilaa verkkokaupasta!

Tilattavissa myös

Avattavat ikkunat

Kiinteät ikkunat

Paloikkunat

Sisäikkunat

Alumiini-ikkunat

Ikkunoiden lisävarusteet

Paranna ikkunoiden käyttömukavuutta ja kotisi asumismukavuutta erilaisilla lisävarusteilla. 

Haluatko panostaa unenlaatuun? Hanki makuuhuoneen ikkunoihin tehokkaasti pimentävät pimennysverhot. Haluatko pitää hyönteiset ja moskat poissa sisätiloista tuulettaessa? Hanki ikkunatilauksen yhteydessä tuuletusikkunoihin hyönteissuojat.

Puualumiini- vai puuikkuna?

Puualumiini-ikkunan karmi ja sisäpuite ovat puuta, ulkopuite puolestaan on kokonaisuudessaan alumiinia ja karmin ulkopuoliset osat ovat verhoiltu alumiiniprofiililla. Puuikkunassa alakarmin ja vaakavälikarmin verhoukseen käytetään alumiinia, muuten ikkuna on puuta. Puuikkunoita käytetään useimmiten historiallisesti arvokkaissa kohteissa, joissa on haluttu kunnioittaa perinteitä.

Puu- ja puualumiini-ikkunan selkein ero on niiden vaatima huolto. Puualumiini-ikkuna on nykypäivänä selkeästi suosituin, koska ikkuna on käytännössä huoltovapaa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa ulkopuolisten alumiiniosien sekä sisäpuolen puupintojen säännöllistä tarkistusta ja mahdollisia huoltotoimenpiteitä. Puuikkunaa täytyy muistaa huoltaa useammin ja tarvittaessa huoltomaalata.

Mitä ikkunoita hankkiessa tulisi ottaa huomioon?

Ikkunat muodostavat merkittävän osan rakennusta, joten hankintaan sekä tuotteiden vertailuun kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä ikkunat tulevat olemaan osa jokapäiväistä arkeasi vuosikymmeniä eteenpäin.

Lue vinkit, joita kannattaa huomioida ikkunoita hankkiessa.