Vastuullisuus

Pohjanmaan lakeudet ovat vahvasti osa Alavus Ikkunoita ja Ovia ja ne muistuttavatkin meitä joka päivä ympäristön hyvinvoinnin tärkeydestä. Olemme sitoutuneet pitämään huolta luonnon hyvinvoinnista, jotta tulevatkin sukupolvet saisivat nauttia puhtaasta luonnosta sekä vesistöistä.

Kotimaisuus on asia, jota vaalimme. Valmistamme kaikki tuotteemme Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla. Tuotteidemme alumiinit, lasit, maalit ja lisävarusteet tulevat suomalaisilta yrityksiltä, joiden tuotanto sijaitsee Suomessa. Valmistamamme tuotteet tuovat koteihin energiatehokkuutta ja tuotteemme ovat suunniteltu kestämään vuosikymmeniä.

Alavus Ikkunat ja Ovet mukana ympäristötalkoissa

Tuotteissamme käytämme FSC/PEFC -sertifioitua puuta. Käyttämämme vesiohenteiset maalit ovat M1-luokiteltuja. Ikkunoiden ja ovien alumiinit, lasit, maalit ja lisävarusteet tulevat kotimaisilta toimittajilta, joiden tuotanto sijaitsee Suomessa. Ehkäisemme hukkatavaraa valmistamalla kaikki mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan. Virhetuotteet myymme itse eteenpäin omasta myymälästämme.

Ikkunoiden ja ovien valmistusprosessissa syntyvä puru hyödynnetään lämpöenergiaksi. Höyläyksen sivutuotteena tuleva puru puristetaan briketeiksi ja kuljetetaan edelleen Rantatöysän tehtaan läheisyydessä sijaitsevalle lämpölaitokselle lämmönlähteeksi. 

Jatkuvan tuotekehityksen myötä pyrimme valmistamaan ympäristöystävällisempiä ja energiatehokkaampia tuotteita, jotka palvelevat kohteita pidempään. Olemme juuri kehittäneet EKO90 ulko-oven, jossa on eristeenä ekologista puukuitueristettä.

Tehdastamme lämmitetään uusiutuvalla energialla. Tehtailla muovit, pahvit, paperit ja alumiinijäte lajitellaan ja kierrätetään. Pakkauslavat ja tyhjät maaliastiat hyödynnetään uudelleen. Asennuskohteissa pääsääntöisesti me hoidamme purkujätteiden asianmukaisen kierrätyksen, mikäli asiakas ei toisin toivo

briketit-1
Tuotteiden valmistusprosessissa syntyvä puru puristetaan briketeiksi ja hyödynnetään lämpöenergiaksi