Vastuullisuus

Pohjanmaan lakeudet ovat vahvasti osa Alavus Ikkunoita ja Ovia ja ne muistuttavatkin meitä joka päivä ympäristön hyvinvoinnin tärkeydestä. Olemme sitoutuneet pitämään huolta luonnon hyvinvoinnista, jotta tulevatkin sukupolvet saisivat nauttia puhtaasta luonnosta sekä vesistöistä.

Kotimaisuus on asia, jota vaalimme. Valmistamme kaikki tuotteemme Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla. Tuotteidemme alumiinit, lasit, maalit ja lisävarusteet tulevat suomalaisilta yrityksiltä, joiden tuotanto sijaitsee Suomessa. Valmistamamme tuotteet tuovat koteihin energiatehokkuutta ja tuotteemme ovat suunniteltu kestämään vuosikymmeniä.

Alavus Ikkunat ja Ovet mukana ympäristötalkoissa

Tuotteissamme käytämme FSC/PEFC -sertifioitua puuta. Käyttämämme vesiohenteiset maalit ovat M1-luokiteltuja. Ikkunoiden ja ovien alumiinit, lasit, maalit ja lisävarusteet tulevat kotimaisilta toimittajilta, joiden tuotanto sijaitsee Suomessa. Ehkäisemme hukkatavaraa valmistamalla kaikki mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan ja virhetuotteet myymme itse eteenpäin omasta myymälästämme.

Ikkunoiden ja ovien valmistusprosessissa syntyvä puru hyödynnetään lämpöenergiaksi. Höyläyksen sivutuotteena tuleva puru puristetaan briketeiksi ja kuljetetaan edelleen Rantatöysän tehtaan läheisyydessä sijaitsevalle lämpölaitokselle lämmönlähteeksi. 

Jatkuvan tuotekehityksen myötä pyrimme valmistamaan ympäristöystävällisempiä ja energiatehokkaampia tuotteita, jotka palvelevat kohteita pidempään. Olemme kehittäneet EKO90 ulko-oven, jossa on eristeenä ekologista puukuitueristettä.

Tehdastamme lämmitetään uusiutuvalla energialla. Keväällä 2024 Rantatöysän tehtaan katolle rakennetaan 150 kWp aurinkosähkövoimala, joka tuottaa aurinkosähköä noin 133 MWh vuodessa. Aurinkovoimala tulee kattamaan noin 13 % tehtaan vuotuisesta energiantarpeesta ja vähentämään kiinteistön CO₂-päästöjä noin 62 000 kg vuodessa.

Tehtailla muovit, pahvit, paperit ja alumiinijäte lajitellaan ja kierrätetään. Pakkauslavat ja tyhjät maaliastiat hyödynnetään uudelleen. Asennuskohteissa pääsääntöisesti hoidamme purkujätteiden asianmukaisen kierrätyksen, mikäli asiakas ei toisin toivo.

briketit-1
Tuotteiden valmistusprosessissa syntyvä puru puristetaan briketeiksi ja hyödynnetään lämpöenergiaksi

Laatupolitiikka

Alavus Ikkunat Oy valmistaa ja kehittää korkealaatuisia, toimivia, kestäviä ja energiatehokkaita ikkuna- ja oviratkaisuja, jotka ovat suunniteltu vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Tarjoamme asiakkaillemme Suomen laajimman ikkuna- ja ovivalikoiman sekä tuotteisiin liittyvän kokonaispalvelun.

Alavus Ikkunat Oy:n toimintaa ohjaavat yrityksen arvot, visio ja laatupolitiikka. Toimintamme kulmakivenä on kautta aikojen ollut asiakastyytyväisyys, laatu ja luotettavuus.

Panostamme tuotantomme ja toimintamme laadunvalvontaan sekä tehokkuuteen. Noudatamme lainsäädännön mukaisia vaatimuksia ja standardeja tuotteissamme sekä toiminnassamme.

Kotimaisuus on meille sydämen asia. Huolehdimme Suomen luonnosta sekä ympäristöstämme valitsemalla mahdollisimman kestävät ja luontoa vähiten kuormittavat ratkaisut. Yhteistyökumppanimme ovat luotettavia, hyvämaineisia kotimaisia toimijoita, jotka täyttävät laatuvaatimuksemme.

Asiakas on keskiössä kaikessa tekemisessämme. Asiantunteva henkilökuntamme kohtaa asiakkaat tasa-arvoisesti ja palvelee heitä kuten ystäviään. Pyrimme löytämään parhaat tuoteratkaisut jokaisen kohteeseen ja ehdotamme rehellisesti sopivia sekä turvallisia ratkaisuja.

Henkilöstön hyvinvointi, tyytyväisyys ja osaaminen ovat osa laatupolitiikkaa. Kehitämme ja edistämme henkilökuntamme osaamista ja huolehdimme henkilöstämme hyvinvoinnista. Alavus Ikkunat Oy seuraa asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden sekä tuotteiden laadun kehitystä säännöllisesti ja ryhtyy tarvittaessa vaadittaviin toimenpiteisiin laatutavoitteiden täyttämiseksi.

Laatutyöhön ja sen kehittämiseen on sitoutunut jokainen Alavus Ikkunat Oy:n työntekijä. Koko henkilöstö vastaa tuotteiden ja toiminnan laadun toteutumisesta omassa tehtävässään. Laatupolitiikka on hyväksytty toimitusjohtajan, johtoryhmän ja hallituksen toimesta.

Arto Paalanen
toimitusjohtaja