Ovien lisävarusteet - toimivuutta ja käyttömukavuutta lisävarusteilla

Alavus-oviin on saatavilla lukuisia lisävarusteita, joilla lisäät ovien käyttömukavuutta ja turvallisuutta. Osa lisävarusteista asennetaan jo tehtaalla paikoilleen.

Kerrostaso-oven lisävarusteet

Kirjeluukku

Ovikello

Ovisilmä

Turvalukko

Turvaketju

Ulko-oven lisävarusteet

Painike

Avainpesä

Älylukitus

Kirjeluukku

Lautasventtiili

Murtosuojarauta

Ovikello

Ovipumppu

Ovisilmä

Potkupelti

Sähkötoimisille heloituksille koneistukset ja putkitukset

Turvalukko

Koristelasi

Koristelasivaihtoehdot

Ulko-ovissamme on vakiona röpelöinen Crepi-lasi, mutta voit halutessasi valita tämän tilalle jonkun toisen koristelasin.
Oven lasitus voi olla myös kirkas tai massavärjätty.

Crepi näkösuojalasi

Crepi

Etsattu näkösuojalasi

Etsattu

Cotswold näkösuojalasi

Cotswold (kura)

Cathedral näkösuojalasi

Cathedral

Flemish näkösuojalasi

Flemish

Maris näkösuojalasi

Maris

Raakalasi näkösuojalasi

Raakalasi

Painikkeita ulko- ja kerrostaso-oviin

Forum CR (kromi)

Forum HCR (satiinikromi)

Domus JVA (valkoinen)

Domus CR (kromi)

Duetto CR (kromi), saatavilla myös HCR (satiinikromi)

Postiluukku ja ovikello

Abloy postiluukku PRIMO 31

Kultainen postiluukku 30/P207

Postiluukku 30/P207
(saatavilla myös kiiltävän hopea, voidaan asentaa pystyyn tai vaakaan)

Abloy ovikello DF64

Lukitus

Abloy EASY

Abloy EASY on tuttu, turvallinen ja toimintavarma mekaaninen lukitusratkaisu. EASY on sarjoitettavissa entistäkin laajempiin kohteisiin. Avaimessa oleva yksilöllinen QR-koodi mahdollistaa avaimen varman tunnistamisen sekä paremmin hallittavan avainjakoprosessin. Uuteen avainpesään sisältyy kolme avainta. Mikäli kohteessasi on jo olemassa olevia Abloy Easy -avainpesiä, niin uusi avainpesä voidaan sarjoittaa olemassa olevalle avaimellesi. 

Avainpesä voidaan tehdasasentaa.

Abloy Classic

Abloy Classic on perinteinen, perustason mekaaninen lukitusratkaisu. Uuteen avainpesään sisältyy kolme avainta. Mikäli kohteessasi on jo olemassa olevia Abloy Classic -avainpesiä, niin uusi avainpesä voidaan sarjoittaa olemassa olevalle avaimellesi. 

Avainpesä voidaan tehdasasentaa.

Yale Linus

Yale Linus

Yale Linus® -älylukitus mahdollistaa avaimettoman kulun, tuoden helppoutta sekä turvallisuutta arkeesi. Tämän älyvääntönupin ansiosta sinun ei enää tarvitse huolehtia kotiin unohtuneista avaimista. Voit älypuhelimestasi tarkistaa onko ovesi suljettu vai avoinna, nähdä kuka ovestasi kulkee ja milloin sekä jakaa virtuaalisia avaimia vieraillesi.

Yale Linus® on älyvääntönuppi, eli ovessa voidaan säilyttää perinteinen avainpesä. Tämän älylukituksen voit asentaa myös vanhaan oveesi. Värivaihtoehtoina on mattamusta ja hopea. Älylukitus voidaan tehdasasentaa.

Yale Doorman

Yale Doorman L3 -älylukitus voidaan avata käyttämällä koodia, kulkutunnistetta, kaukoavainta tai älypuhelinta. Tämä älylukitus mahdollistaa avaimettoman kulun. Automaattinen lukintatoiminto lukitsee oven automaattisesti suljettuasi sen.

Yale Doorman on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita ja paloturvallisuussyistä lukitus on avattavissa sisäpuolelta helposti painikkeesta, eikä avaaminen vaadi virtaa. Lukituksessa on sisäänrakennettu murtohälytin. Värivaihtoehtoina on musta ja hopea. Älylukitus voidaan tehdasasentaa.

IOU/A ja IPO/A parvekeoven lisävarusteita

Puualumiini-parvekeovien vakioheloitus on pitkäsulkija, painike, vääntönuppi, lankavedin ja painiketoiminen aukipitolaite.

Avainpesä

Pitkäsulkijallisiin parvekeoviin on saatavilla Abloy CY803 -avainpesä Abloy Easy tai Classic -lukitusratkaisulla. Mikäli kohteeseesi tulee muita ovia mekaanisilla avainpesillä, voidaan parvekeoven avainpesä sarjoittaa näiden kanssa samaan sarjaan, jolloin voit yhdellä avaimella kulkea esimerkiksi pääovesta ja parvekeovesta.

Sälekaihdin säätötangolla

Parvekeoviin on saatavilla sälekaihdin säätötangolla. Sälekaihtimen sivuilla kulkee ohjaussiimat, joiden ansiosta sälekaihdin ei pääse heilumaan tuulessa. Sälekaihtimen vakioväri on luonnonvalkoinen.

Visor ylhäältä ja alhaalta säädettävät vekkiverhot

Ylhäältä ja alhaalta säädettävä vekkiverho

Tyylikäs kankainen vekkikaihdin, jota säädät kätevästi ylhäältä ja alhaalta. Tuotteelle on myönnetty Design from Finland -sertifikaatti.

Ontelokankaasta valmistettu valoa läpäisemätön kaihdin Alavus Ikkunoiden® oviin. Pimentävä Visor kaihdin on myös kahdesta suunnasta säädettävä. 

Irtoristikko

Parvekeovea voit yksilöidä alumiinisella irtoristikolla. Irtoristikko on irrotettavissa pesua varten. Ristikon leveys on 25 mm.

Sivuun rullautuva hyönteisovi

Sivuun rullautuvan hyönteisoven avulla voit tuulettaa kotiasi ilman, että hyönteiset ja roskat lentelevät sisätiloihin. Hyönteisoven kehykset ovat alumiinia ja verkko muovipinnoitettua lasikuitua. Ovi on turvallinen, sillä oven verkko kelautuu automaattisesti kotelon sisälle, mikäli oveen törmätään.

Värivaihtoehdot: anodisoitu hopea, anodisoitu tummanruskea ja valkoinen.

Monitoimisulkija

IOU/A-parvekeoveen voidaan asentaa Abloy FIX S4117/S4118 -monitoimisulkija, joka mahdollistaa oven päiväkäytön. Päiväkäytössä ovi sulkeutuu ja avautuu vinoteljen avulla ja lukittaessa oven hakateljet tulevat ulos ja varmistavat lukinnan. 

Vekkikaihdin parvekeoveen

Alumiinipintaiseen IOU/A-parvekeoveen voidaan asentaa kahvakäyttöinen vekkikaihdin (StainRise BB24), jota voidaan säätää sekä alhaalta ylös että ylhäältä alas. Liike on siis kaksisuuntainen ja verho voidaan jättää haluttuun kohtaan ilman erillistä lukitusta. Mikäli haluat estää häikäisyn, mutta päästää kuitenkin valoa huoneeseen, voit avata tätä verhoa vaikka vain yläreunasta. Vekkikaihtimen kangas voi olla sekä DUETTE-kennokangasta, että PLISEE-vekkikangasta.

Värivaihtoehdot valittavissa DUETTE-kennokankaista: valkoinen (SWAN 294679000), vaaleanharmaa (DOPLHIN 0633) sekä tummanharmaa (RAVEN 7131) sekä PLISEE-vekkikankaista valkoinen (SWAN 0204), harmaa (Anthracite 1650) ja tummanharmaa (DARK GREY 1733).

DUETTE
Valkoinen

DUETTE
Harmaa

DUETTE
Harmaa/valkoinen

PLISEE
Valkoinen

PLISEE
Harmaa

PLISEE
Tummanharmaa

Alumiiniulko-oven lisävarusteet

Painike/vedin

Ovipumppu

Kirjeluukku

Sormisuoja

Turvalukko

Virtaussäleikkö