Ikkunoiden lisävarusteet - toimivuutta ja näyttävyyttä lisävarusteilla

Alavus-ikkunoihin on saatavilla lukuisia lisävarusteita, joilla lisäät ikkunoiden käyttömukavuutta ja näyttävyyttä. Lisävarusteiden saatavuus vaihtelee ikkunamalleittain. 

Erikoislasit

Huurtumaton lasi

Ikkunan ulkopuolen huurtuminen on yleinen ilmiö nykypäivän energiatehokkaissa ikkunoissa. Huurteen muodostumista voit ehkäistä valitsemalla ikkunan ulkolasiksi huurtumattoman erikoislasin.

Suosittelemme huurtumatonta lasia matalaenergiaikkunoihin.

Auringonsuojalasi

Auringonsuojalasi ehkäisee auringonsäteilyn aiheuttamaa sisätilojen liikalämpenemistä, vähentäen näin kodin jäähdytystarvetta. Auringonsuojalasilla voidaan myös hallita valon aiheuttamaa häikäisyä.

Auringonsuojalasituksessa ilmenee sävyeroa peruslasitukseen verrattaessa.

Turvalasi

Ikkunoihin on saatavilla karkaistut tai laminoidut turvalasit. Ikkunassa tulee olla turvalasi, jos ikkunan lasipinnan korkeus lattiasta on alle 70 cm sekä ovien välittömässä läheisyydessä olevissa ikkunoissa.

Signaalilasi

Signaalilasin avulla radiosignaalit läpäisevät ikkunan tehokkaammin ja takaavat näin paremman kuuluvuuden puheluille ja toimivamman verkkoyhteyden. Signaalilasi on huomaamaton, eikä se vaadi sähköä toimiakseen.

Näkösuojalasi

Näkösuojalasi tuo haluamaasi näkösuojaa esimerkiksi saunan tai pesuhuoneen ikkunoihin. Näkösuojalasit päästävät luonnonvalon sisätiloihin, mutta suojaavat katseilta.

Ääneneristyslasi

Sijaitseeko kohteesi esimerkiksi vilkkaasti liikennöidyn kadun läheisyydessä tai lentomelualueella? Valitse ikkunoihisi ääneneristyslasit ja paranna kohteesi viihtyvyyttä.

Energialasi

Haluatko parantaa ikkunan lämmöneristävyyttä? Energialasilla voit parantaa ikkunan U-arvoa, eli ikkunan lämmönerityskykyä.

Sähkölämmitteinen lasi

Sähkölämmitteisen lasin avulla nautit esteettömästä näköalasta, sillä lasi sulattaa lunta ja jäätä sekä ehkäisee ikkunan huurtumista.

Näkösuojalasimallit

Crepi näkösuojalasi

Crepi

Etsattu näkösuojalasi

Etsattu

Cotswold näkösuojalasi

Cotswold (kura)

Cathedral näkösuojalasi

Cathedral

Flemish näkösuojalasi

Flemish

Maris näkösuojalasi

Maris

Raakalasi näkösuojalasi

Raakalasi

Sälekaihtimet ja vekkiverhot

Integroitu sälekaihdin

Integroitu sälekaihdin

Avattavaan ikkunaan voidaan asentaa integroitu sälekaihdin. Kaihtimen säätö tapahtuu sisäpuitteen sisäpinnassa olevista nupeista. Kaihtimen vakioväri on valkoinen, mutta värivaihtoehtoja löytyy lukuisia muitakin.

Suosittelemme tilaamaan kaihtimen ikkunatilauksen yhteydessä, sillä kaihtimet asennetaan tehtaalla valmiiksi paikoilleen.

Perinteinen kaihdin

Ikkunoihin voidaan asentaa perinteinen sälekaihdin, jossa ikkunan pintaan jäävät säätötanko ja nostonarut. Kiinteissä ikkunoissa tämä on ainoa sälekaihdinvaihtoehto. Kiinteissä ikkunoissa sälekaihdin tulee pinta-asennettuna.

Kaihtimen vakioväri on valkoinen, mutta värivaihtoehtoja löytyy lukuisia muitakin.

Visor ylhäältä ja alhaalta säädettävät vekkiverhot

Visor kaihtimet - ylhäältä ja alhaalta säädettävät vekkikaihtimet

Tyylikäs kankainen vekkikaihdin, jota säädät kätevästi ylhäältä ja alhaalta. Tuotteelle on myönnetty Design from Finland -sertifikaatti.

Ontelokankaasta valmistettu valoa läpäisemätön kaihdin Alavus-ikkunoihin. Pimentävä Visor kaihdin on myös kahdesta suunnasta säädettävä. 

Pimentävä vekkiverho

Pimennysverho

Avattavaan ikkunaan voidaan asentaa puitteiden välitilaan pimentävä Solar Moon -pimennysverho, jossa pimentävä lopputulos viimeistellään verhon reunoille tulevien pimennyslistojen avulla.

Helppokäyttöistä verhoa ohjataan puitteen pinnassa sijaitsevalla yhdellä nupilla. Solar Moonin pimentävä kennokangas on 100 % polyesteria. Kennokangas toimii myös ikkunan lisäeristeenä parantaen ikkunan lämmöneristävyyttä 24 % (VTT 2016). Kennokangas suojaa myös auringon paahteelta, sillä lähes 90 % auringon lämpösäteilystä heijastuu ulos. Pimentävän verhon voit valita valkoisena (SWAN 0201), harmaana (DOLPHIN 0633) tai mustana (CHARCOAL 1831). Ulospäin kaikki kankaat ovat kuitenkin aina valkoisia (SWAN 0201).

Suuret vekkiverhot kiinteissä ikkunoissa

Tekninen vekkiverho

Kiinteiden ikkunoiden (EKA) pintaan voidaan asentaa Solar SmartCord Duette -vekkiverho kennokankaalla. Tämä uudentyyppinen verho korvaa jopa perinteiset kangasverhot ja sitä voidaankin pitää kodin sisustuselementtinä. Teknisten ominaisuuksien ansiosta verhot tasaavat huoneen lämpötilaa ja parantavat akustiikkaa.

SmartCord toiminnolla varustetun vekkiverhon voit valita seuraavista väreistä: valkoinen (SWAN 2946790000), harmaa (DOLPHIN 0633) sekä musta (CHARCOAL 1831). Tämä vekkiverho sopii erityisesti suuriin kiinteisiin ikkunoihin.

Tuuletusikkuna ja tuuletusluukku

Tuuletusikkuna puualumiini-ikkunassa

Tuuletusikkuna

Ikkuna voidaan varustaa tuuletusheloituksella, jolloin ikkunan saa kätevästi kiinni ja auki yhdellä painikkeella. Tuuletusheloitukseen kuuluvat seuraavat varusteet: AutoLock-aukipitolaite, pitkäsulkija ja kiinteä painike. Tuuletusikkunan voi lukita aukipitolaitteen avulla tuuletusasentoon. 

Tuuletusikkunaan on saatavilla lisävarusteena hyönteisverkko.

Tuuletusluukku puualumiini-ikkunassa

Tuuletusluukku

Ikkuna voidaan myös varustaa perinteisellä tuuletusluukulla, jonka ulkopuolella on metallinen säleikkö ja sisäpuolella umpinainen puite. Tuuletusluukkuun tulee vakiona hyönteisverkko.

Hyönteissuojat

Hyönteispuite on erinomainen valinta tuuletusikkunaan, sillä tämän avulla voit tuulettaa sisätiloja ilman, että hyönteiset ja moskat lentelevät sisälle. Kehyksien vakiovärit ovat: valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024, tummanruskea RR32 ja musta RAL 9005, erikoisvärit ovat saatavilla lisähintaan. Itse verkko on aina tummanharmaa. Hyönteispuitteita on saatavilla kolmella eri verkkovaihtoehdolla:

Vakioverkko

Vakioverkko on muovipinnoitettua lasikuitua. Hyönteispuitteen kehykset ovat alumiinia. 

Metalliverkko

Kestävä metalliverkko valmistetaan alumiinista. Hyönteispuitteen kehykset ovat alumiinia. 

Allergiaverkko

Allergiaverkko on tiheää polyesteripunosta, joka suodattaa 99 % siitepölystä.

Irtoristikko, liimaristikko ja puuikkunan aito jakopuite

Irtoristikko

Irtoristikoiden avulla saadaan ikkunoihin näyttävyyttä ja ilmettä. Ikkunoiden peseminen käy edelleen helposti, sillä ristikko on irrotettavissa. Puualumiini-ikkunaan yhteensopiva alumiininen irtoristikko on 25 mm leveä. Irtoristikolla voidaan tehdä esimerkiksi x-ristikkoja.

Alumiiniristikko asennetaan tehtaalla valmiiksi ulkopuitteeseen. Puuikkunaan (MSEP, MEKP, EKP) voidaan laittaa puu- tai muoviristikko.

Liimaristikkoprofiilit

Liimaristikko

Avattavien ikkunoiden ulkopuitteeseen on saatavilla kiinteä liimaristikko, eli ristikko ei ole irrotettavissa. Ristikko kiinnitetään lasin pintaan molemmin puolin lasia.

Liimaristikossa on saatavilla kaksi eri leveyttä: 32 mm ja 64 mm. Ristikko voidaan 2-värimaalata, eli sisäpuolen ristikko voidaan tehdä erivärisenä kuin ulkopuolen ristikko. Liimaristikoilla voidaan tehdä vain suorakulmaisia ristikkoja.

Aito jakopuite jakopuilla

Aito jakopuite puuikkunaan​

Aidolla jakopuitteella voidaan tehdä jakokarmia jäljittelevä aidonnäköinen puitejako avattavan puuikkunan ulkopuitteeseen, jossa on tasolasi. Jakopuu leikkaa lasit pienempiin osiin, eli se ei ole irrotettavissa pesua varten.

Saatavilla olevat jakopuun leveysvaihtoehdot ovat 34 mm ja 68 mm. 

Korvausilmaventtiilit

Ikkunan raitisilmaventtiili

Raitisilmaventtiili

Raitisilmaventtiilin avulla rakennukseen voidaan ohjata hallitusti raitista ilmaa ikkunoiden karmiin asennettujen venttiilien kautta.
Raitisilmaventtiili sopii rakennuksiin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto, mutta niitä voidaan käyttää myös rakennuksissa, joissa on jatkuva koneellinen ilmanpoisto. Saneerauksen yhteydessä venttiilit on syytä asentaa, sillä rakennus voi tiivistyä ja painovoimainen ilmanvaihto lakata toimimasta. 

Raitisilmaventtiilit voidaan asentaa sekä avattaviin että kiinteisiin ikkunoihin.

 

Ikkunan tuloilmaventtiili

Tuloilmaventtiili

Tuloilmaventtiilit ovat hyvä korvausilmaratkaisu, kun rakennuksessa on jatkuva koneellinen ilmanpoisto. Tuloilmaikkunaventtiilin etuna on tuloilman lämpeneminen, sillä ulkoa tuleva korvausilma kierrätetään ikkunan puitteiden välisessä tilassa. Venttiilissä on myös kesäasento, jolla raitis tuloilma voidaan johtaa ilman lämmittämistä suoraan venttiilin läpi huonetilaan. 

Tuloilmaventtiilit ovat saatavilla vain avattaviin ikkunoihin.

Sisäpuitteen mallivaihtoehdot

Avattavassa ikkunassa on kaksi vaihtoehtoa sisäpuitteen reunamallista. Avattavat ikkunat tulevat vakiona modernilla, viistetyllä reunalla (MSEA(V)), mutta lisähinnasta on valittavissa myös koristeellisempi, keilattu malli (MSEA).

viistetty-sisapuite

Moderni MSEA (v)

keilattu-sisapuite

Koristeellinen MSEA

Ikkunan väri

Alavus-ikkunat valmistetaan asiakkaan väritoiveiden mukaisesti. Ikkunoiden puuosat voidaan peittomaalata, lakata, suojakäsitellä tai kuultokäsitellä haluttuun sävyyn. Puuosien vakiosävy on valkoinen NCS S 0502-Y ja saunan ikkunat käsitellään värittömällä saunasuojalla (sasu). Suosituimmat kuultokäsittely sävymme ovat VC-50 Vanha pähkinä, VC-3157 Tammi, TV-5728 Ruskeavalkolakka ja mustakuulto. Vakiopintakäsittely on kaksinkertainen elektrostaattinen maalaus. Puuosien erikoisvärit suosittelemme valitsemaan Teknoksen värikartoista. 

Alumiiniosien vakiopintakäsittelynä on pulverimaalaus. Alumiiniosat voidaan myös valmistaan anodisoituna tai Decoral-kuviopinnoitteella. Kaksivärimaalaus ja ulkopuitteen rajausmaalaus ovat myös mahdollisia. Alumiiniosien vakiosävyt ovat: valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024 ja tummanruskea RR32. Alumiinien erikoissävyt suosittelemme valitsemaan RAL- tai RR-värikartasta.

Puuosien värit

ncs-s0502y-valkoinen

Vakiovalkoinen
NCS S 0502-Y

Kuultokäsitelty tammi

VC-3157 Tammi

Kuultokäsitelty vanha pähkinä

VC-50 Vanha pähkinä

Kuultokäsitelty ruskea

TV-5728 Ruskea

Kuultomusta

Kuultomusta

valkolakka-varimalli

Valkolakka

Sasu eli saunasuojakäsittely ikkunaan

SASU saunasuojakäsittely

Alumiiniosien värit

RAL 9010

Valkoinen
RAL 9010

RAL 7040

Vaaleanharmaa
RAL 7040

RAL 7024

Tummanharmaa
RAL 7024

RR32

Tummanruskea
RR32

Värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista. Tarkista sävy aina painetusta värikartasta tai maalatusta mallista.

Pintahelat

Ikkunamme varustetaan ikkunatyypin mukaisilla heloilla, kuten tuuletusikkuna- tai hätäpoistumistieheloituksella. 

Valkoiseen ikkunaan asennetaan vakiona valkoiset ovaalin muotoiset peitekilvet ja painikkeet sekä sinkityt saranat. Painikkeet ja peitekilvet voit myös valita malliltaan kantikkaana tai väriltään kromattuna sekä saranat valkoisena. Saunan tuuletusikkunaan suosittelemme valitsemaan puupainikkeen.

Peitekilvistä ja painikkeista löytyy myös muita värivaihtoehtoja, kysy lisää myyjältäsi saatavilla olevista vaihtoehdoista.

Avattavan ikkunan vakiopintahelat

Puitetuet

Suuria ikkunoita avattaessa on sisäpuite tuettava, ettei puitteen saranoihin kohdistu liian suurta painoa. Puitetta voidaan tukea sisäpuitteeseen asennettavalla integroidulla puitetuella tai irrallisella puitetuella. Integroitu puitetuki asennetaan sisäpuitteen ulkoreunaan kiinni. Tukijalka käännetään alas puitetta avattaessa ja sulkiessa tukijalka käännetään takaisin puitteen alareunan suuntaisesti.