Alavus Ikkunoiden ja Ovien tarina

2003
Alavus Ikkunat Oy saa alkunsa

2000-luvun alussa tapahtuneiden Alavuden Puunjalostustehdas Oy:n yritysjärjestelyjen seurauksena vahvoja rakennuspuusepänteollisuuden perinteitä jatkamaan perustettiin Alavus Ikkunat Oy.

Alavus Ikkunat Oy:n perustajat ja muu henkilöstö ovat Alavuden Puunjalostustehdas Oy:n entistä henkilöstöä, näin yli 90 vuoden vankka osaaminen jatkuu edelleen Alavus Ikkunat Oy:n tuotantolaitoksella Alavuden Rantatöysässä.

2006

Vuosi 2006 oli Alavus Ikkunat Oy:lle käänteen tekevä, sillä voitimme ylivoimaisesti TM rakennusmaailman vertailun, jossa maan yhdeksän johtavan ikkunavalmistajan tuotteet laitettiin paremmuusjärjestykseen.

2007

Tuotantotilojen laajennusosa (2635 m²) valmistui vuoden 2007 lopulla, jonka jälkeen lämmintä tuotantotilaa on käytettävissä 5400 m² ja varastotilaa noin 800 m².

Laajennusosaan sijoittui uusi maalauslinja jonka myötä siirryttiin pintakäsittelyssä ympäristöystävällisiin vesimaaleihin.

2008
Alavus Ikkunat Oy julkaisi oman ulko-ovimalliston.
2009

TM Rakennusmaailman 1/2009 energiaikkunatestissä Alavus Ikkunat Oy:n matalaenergiaikkuna sai vertailussa kolme tähteä.

Uusi toimistorakennus otettiin käyttöön Alavuden Rantatöysässä.

2010

Turkuun avattiin oma myyntikonttori.

Alavus Ikkunat Oy:n logosta rekisteröity tavaramerkki.

Ovimaalausrobotti otettiin käyttöön.

2011

EKA kiinteä ikkuna lisättiin tuoteperheeseen.
Loimaalle avattiin oma myyntikonttori.

2012

Uudet kolmilasiset matalaenergiaikkunat markkinoille.
Tampereen Nekalaan avattiin myyntikonttori.

Ulko-ovimallistoa täydennettiin.

2013

7.1.2013 juhlittiin 10-vuotispäiviä ja palkittiin ansioristein alusta asti mukana olleet henkilöt, yhteensä 19.

2014

Alavus Ikkunat Oy valittiin Alavuden vuoden yritykseksi.
Jyväskylään avattiin uusi myyntikonttori.

2015

Tampereen konttori muutti uusiin tiloihin Possijärvenkadulle.
Jyväskylän konttori muutti uusiin tiloihin Ahjokadulle, jonne avattiin myös uusi Outlet -myymälä.

Alavus Ikkunat Oy:n logo päivitettiin nykyaikaisemmaksi.

2016

Pikkujouluissa ja tehtaalla jaettin Suomen Yrittäjien hopeinen ansioristi Alavus Ikkunat Oy:n palveluksessa 10 vuotta työskennelleille työntekijöille.

Neljän toimistohuoneen konttorilaajennus valmistui elokuun lopussa. Samalla tehdas sai uuden upean julkivisun ja valotaululogon katolle.

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunat Oy:lle Rating Alfa luottoluokitusen.

2017

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunat Oy:lle Rating Alfa luottoluokituksen.
Suomen Vahvimmat 2017 sertifikaatti löytyy tästä.

2018

Puuteollisuusyrittäjät ry palkitsi Alavus Ikkunat Oy:n Vaasassa 4.5.2018 15-vuotisesta jäsenyydestään Puusepäntaito-plakaatilla

Alavuden kaupunki palkitsi Alavus Ikkunat Oy:n Alavus mitalilla.

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunat Oy:lle Rating Alfa luottoluokituksen.
Suomen Vahvimmat 2018 sertifikaatti löytyy tästä.

2019

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunat Oy:lle Rating Alfa luottoluokituksen.
Suomen Vahvimmat 2019 sertifikaatti löytyy tästä.

Tammikuussa 2019 avasimme Outlet -myymälän Tuuriin.

2020

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunat Oy:lle Rating Alfa luottoluokituksen.
Suomen Vahvimmat 2020 sertifikaatti löytyy tästä.

2021
Uusi toimitusjohtaja

Arto Paalanen, M.Sc. (Eng.)

Alavus Ikkunat Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Arto Paalanen 01.01.2021 alkaen. Samalla varatoimitusjohtajaksi on nimitetty Erno Hautamäki, joka toimii myös hallituksen jäsenenä. Alavus Ikkunat Oy:n perustajäsen ja aikaisempi toimitusjohtaja Kimmo Hautamäki jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja liiketoiminnan kehitystehtävissä.

”Alavus Ikkunat Oy:llä on yli sadan vuoden perinteet ikkunoiden ja ovien valmistuksesta sekä viime vuosikymmeninä on tullut asennuspalvelu vahvasti mukaan. Olemme panostanut vuosien saatossa tuotekehitykseen ja toimintavarmuuteen laatua unohtamatta. Nyt on sopiva hetki ottaa seuraavat kehitysaskeleet uuden vetäjän johdolla. Olemme iloisia saadessamme Arto Paalasen johtamaan tätä kehitystä”, sanoo Kimmo Hautamäki.

Uuden toimitusjohtajan terveiset

Olen otettu omistajien osoittamasta luottamuksesta liittyen toimitusjohtajan nimitykseen. Toimitusjohtajana tulen olemaan avoin, kannustava ja asiakaskeskeinen. Arvostan suuresti jokaisen työntekijän panosta Alavus Ikkunat Oy:n toimintaketjussa.

Olen päässyt näkemään Alavus Ikkunat Oy:n kehitystä yrityksen perustamisesta lähtien ja viimeiset 5 vuotta myös hallitustyöskentelyn näkökulmasta. On hienoa päästä jatkamaan yrityksen kehitystä Kimmon viitoittamalla tiellä, päivitetyllä strategialla ja tietysti yhtiön arvoja kunnioittaen. Toimimme avoimesti, luotettavasti ja joustavasti kumppaneita arvostaen. Minkä lupaamme sen myös pidämme.​

Kovasta markkinatilanteesta huolimatta uskon vahvasti Alavus Ikkunat Oy:n tulevaisuuteen, sillä meillä on erittäin kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta, koulutetut asennusurakoitsijat ja erittäin hyvä maine asiakkaiden keskuudessa. Tuoteperhe meillä on markkinoiden kattavimpia. Valikoimamme sisältää ikkunat, parveke- ja ulko-ovet, palotuotteet sekä uusimpana erikoissisäovet. Mainittakoon lisäksi, että Alavus Ikkunat Oy on niitä harvoja 100 prosenttisesti suomalaisessa omistuksessa olevia ikkuna- ja ovivalmistajia.

Pääpaino Alavus Ikkunat Oy:llä tulee olemaan vahvasti korjausrakentamisessa. Viime vuosina noin puolet liikevaihdosta on kertynyt taloyhtiöiden saneerausprojekteista ja tätä sektoria tulemme tulevaisuudessa kasvattamaan. Kuluttajamyynti meillä hoituu vahvojen yhteistyökumppaneiden kautta. Näistä merkittävimpinä Suomen Mittaikkuna Oy ja pääkaupunkiseudulla toimiva Ikkunasepät Oy. Kolmantena osa-alueena meillä on vahvasti mukana B2B -myynti, johon kuuluvat mm. rautakaupat ja rakennusliikkeet.

-Arto Paalanen

Myymälän uudet liiketilat Alavuden keskustassa

Helmikuussa Tuurin myymälämme muutti Alavuden keskustaan osoitteeseen Järviluomantie 2.

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunat Oy:lle Rating Alfa luottoluokituksen.

Alavus Ikkunat Oy kasvaa

Ikkuna- ja ovipalveluyritys Suomen Mittaikkuna Oy ja täysalumiinituotteita valmistava Alavus Alufront Oy fuusioituivat Alavus Ikkunat Oy:hyn 31.12.2021.

Alavus Alufront Oy on vuonna 1993 Etelä-Pohjanmaalle, Alavudelle, perustettu alumiinirakentamisen vahva ammattilainen ja Sapa Selectionin, profiilijärjestelmätoimittajan, valtuuttama alumiinituotteiden valmistaja. Alavus Alufront on tunnetusti osaava ja joustava yhteistyökumppani sekä erilaisten uusien järjestelmäratkaisujen kehittäjä. Yrityksen valikoimiin kuuluu muun muassa alumiini-ikkunat, -ovet ja -lasiseinät. 

Fuusion myötä Alavus Ikkunat Oy:n tuotevalikoimasta löytyy nyt myös täysalumiinituotteet: alumiini-ikkunat, -ulko-ovet ja -liukuovet.

2022

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunat Oy:lle Rating Alfa luottoluokituksen.

Alavus Ikkunat Oy palkitaan Ouran Äijä palkinnolla

Ouran äijä -palkinto on Alavuden kaupungin jakama tunnustus vuoden menestyneelle yritykselle. Haasteellisista ajoista huolimatta vuodesta 2022 on tulossa Alavus Ikkunoille liikevaihdollisesti ennätysvuosi. Yrityksemme laajeni vuodenvaihteessa, kun Alavus Alufront Oy ja Suomen Mittaikkuna Oy fuusioituvat Alavus Ikkunat Oy:hyn. Fuusion myötä tuoteperheemme sai lisäystä alumiiniovista ja -ikkunoista.

"On suuri kunnia Alavus Ikkunoille vastaanottaa tämä perinteikäs Ouran äijä -palkinto! Alavus Ikkunat haluaa kiittää kaikkia työntekijöitään sekä alihankintakumppaneitaan, jotka ovat tehneet töitä Alavus Ikkunoiden parissa kuluvien vuosien aikana. Iso kiitos kuuluu myös Alavus Ikkunoiden omistajille ja johdolle, jotka ovat tehneet todella pitkäjänteistä kehitys- ja strategiatyötä yrityksen hyväksi! Ja tietysti täytyy kiittää suuresti asiakkaitamme sekä Alavuden Yrittäjiä ja Alavuden kaupunkia hyvästä yhteistyöstä vuosien varrelta. Alavus on luonut hyvät olosuhteet ja toimintaympäristön alavutelaisille yrityksille", Alavus Ikkunat Oy:n toimitusjohtaja Arto Paalanen kiittelee.

2023
Alavus Ikkunat 20 vuotta

Alavus Ikkunat juhlistaa 20-vuotista taivaltaan vuonna 2023. Vuonna 2003 alkanut tarinamme jatkuu edelleen vahvana.

Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti

Suomen Asiakastieto Oy myönsi Alavus Ikkunoille Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin. 

Sertifikaatti on merkki siitä, että olemme luotettava kumppani ja yhteistyö kanssamme on kestävällä pohjalla. Platina -sertifikaatti myönnetään yritykselle, jolla on ollut erinomainen luottoluokitus vähintään kolmena peräkkäisenä vuotena.