Alavus Ikkunat ja Ovet - kaikki hallussa

Huolellisesti viimeisteltyjä ikkunoita ja ovia on valmistettu Alavuden Rantatöysän Puusepänkylässä jo yli 20 vuoden ajan. Alavus Ikkunat ja Ovet valmistaa laadukkaita, toimivia ja kestäviä ikkuna- ja oviratkaisuja, jotka ovat suunniteltu vastaamaan asiakkaan toiveita ja tarpeitaTarjoamme ikkuna- ja oviratkaisuja kuluttaja-asiakkaille, taloyhtiöille, rautakaupoille, rakennusyrityksille ja talotehtaille. 

Tuotteemme tunnetaan laadusta, kestävyydestä, energiatehokkuudesta ja äänieristävyydestä.  

Alavus Ikkunat ja Ovet - kotimainen ikkuna- ja ovivalmistaja

Alavus Ikkunat Oy:n tarina on saanut alkunsa vuonna 2003. Alavuden Rantatöysässä valmistettiin puusepäntuotteita viime vuosisadan alusta lähtien aina vuoteen 2002 saakka Alavuden Puunjalostustehtaan toimesta. Vuonna 2002 tapahtuneiden yritysjärjestelyiden seurauksena vahvoja rakennuspuusepänteollisuuden perinteitä jatkamaan perustettiin Alavus Ikkunat Oy. 

Nykyään Alavus Ikkunat Oy työllistää yli 100 ammattilaista ja tuotteita valmistetaan kahdella tehtaalla: Alavuden Rantatöysässä ja Asemanseudulla. Tehtailtamme valmistuu yhteensä noin 41 000 ikkunaa ja 11 000 ovea vuodessa, joita toimitetaan ja asennetaan ympäri Suomen. Markkinoiden laajimmasta tuotevalikoimasta löytyy sopivat ikkuna- ja oviratkaisut niin koteihin kuin julkisiin tiloihin. Kaikki tuotteemme valmistetaan asiakkaan toiveiden, tarpeiden ja mittojen mukaan, joten ne sopivat niin uuteen kuin vanhaan rakennukseen.

Toimitamme tuotteita eri puolille maata ja asennuspalveluverkostomme kattaa lähes koko Suomen. Yrityksemme tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua tuotteiden mitoituksesta asennukseen. Alavus Ikkunat Oy:n asiakaskunta on laaja: palvelemme kuluttaja-asiakkaita, taloyhtiöitä, rakennusliikkeitä, talotehtaita ja jälleenmyyjiä. 

Alavus Ikkunoiden ja Ovien pääkonttori sijaitsee Alavuden Rantatöysässä ja myyntikonttorit löytyvät Tampereelta, Turusta ja Vantaalta. Alavudelta löytyy lisäksi kivijalkamyymälä, jossa myymme palautustuotteita, uusia tuotteita, varaosia ja asennustarvikkeita suoraan varastosta. Alavus Ikkunat Oy on yksityisomisteinen ja on siten sataprosenttisesti suomalainen. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 20,7 miljoonaa euroa.

Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti
luotettava_kumppani_logo_792x393

Alavus Ikkunoilla ja Ovilla on kaikki hallussa

Markkinoiden laajin tuotevalikoima

Valikoimastamme löytyy tuoteratkaisut vapaa-ajan asunnoista koteihin sekä projektikohteisiin. Kaikki ikkunat ja ovet valmistetaan mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden sekä kohteen tarpeiden mukaisesti.

Kokonaisvaltaista palvelua

Meiltä voit tilata huolettomat ikkuna- ja oviremontit avaimet käteen -palveluna. Ikkuna- ja oviremonteissa tuotteet mitataan, suunnitellaan, asennetaan ja vanhat tuotteet kierrätetään ammattilaistemme toimesta. 

Minkä lupaamme, sen myös pidämme

Tyytyväinen asiakas on keskipisteenä kaikessa
tekemisessämme. Meille on tärkeää, että saat toivomustesi mukaiset ikkunat ja ovet, jotka palvelevat sinun ja kotisi tarpeita vuosikymmeniä.

Alavus Ikkunoiden tehdas Rantatöysässä

Alavus Ikkunat ja Ovet lukuina

2003

Alavus Ikkunat Oy on perustettu vuonna 2003

20,7 milj. €

 liikevaihto vuonna 2023

100

työntekijää

41 000

ikkunaa vuodessa

11 000

ovea vuodessa

3000

toimitusta vuodessa

94 %

asiakkaista suosittelee Alavus Ikkunat Oy:tä

100 %

suomalainen yritys

Kotimaiset
asennusurakoitsijat ja koulutetut asentajat

Todistetusti VTT:n testeissä menestynyt

Tuotteissa täysin kotimainen hankintaketju

Yli 100 vuotta perinteistä puusepäntaitoa

Arvot

Minkä lupaamme sen myös pidämme.

Meille tyytyväinen asiakas on keskipisteenä kaikessa tekemisessämme, projektin alusta loppuun. Antamamme lupaukset ovat sellaisia, jotka varmasti pystymme toteuttamaan ja pitämään.

Kohtaamme asiakkaamme tasa-arvoisesti ja palvelemme heitä kuten ystäviämme. 

Toimimme avoimesti, luotettavasti ja joustavasti kumppaneita ja henkilöstöä arvostaen.

Arvostamme ja kuuntelemme toisiamme. Toimimme
yhteistyökumppaneidemme kanssa siten, kuten haluamme
heidän kohtelevan meitä.

Meille kumppanit ovat avaintekijöitä kasvuumme ja
kannattavuuteemme, aivan kuten henkilöstömmekin.

Kannattavan liiketoiminnan tunnusmerkit on täytyttävä, muuten ei ole jatkuvuutta.

Uskomme rehelliseen kaupankäyntiin, emmekä pakkomyy. Teemme valintamme aina yrityksen näkökulmasta liiketaloudellisesti kannattavasti.

Panostamme tuotantomme ja toimintamme tehokkuuteen.
Kehitämme ja edistämme henkilökuntamme osaamista.

Ympäristöstä ja energiataloudesta huolehdittava.

Arvostamme kotimaisuutta. Huolehdimme Suomen luonnosta sekä ympäristöstämme valitsemalla mahdollisimman kestävät ja luontoa vähiten kuormittavat ratkaisut. Asiakkaillemme tarjoamme energiatehokkaita ja kestäviä tuotteita.

Vastuullisuus

Alavus Ikkunoille ja Oville kotimaisuus on asia, jota vaalimme. Valmistamme kaikki tuotteemme Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla. Olemme sitoutuneet pitämään huolta luonnon hyvinvoinnista, jotta tulevatkin sukupolvet saisivat nauttia puhtaasta luonnosta sekä vesistöistä.