MSEA EI15/EI30 avattava paloikkuna

MSEA EI15/EI30 on sisäänaukeava paloikkuna. Valmistaja: Alavus Ikkunat Oy.

CE-sertifioitu MSEA EI15/EI30 avattava puualumiini-paloikkuna, sopii kohteeseen, jossa ikkunalta vaaditaan palonkestävyyttä. Paloikkuna on tärkeässä asemassa, kun kysymyksessä on ihmishenki. Palotuotteella voidaan saada kriittisiä lisäminuutteja pelastautumiseen palavasta rakennuksesta. Paloikkunamme vastaavat ulkonäöllisesti vakioikkunoitamme, joten sopivat käytettäväksi muiden ikkunamalliemme kanssa.

MSEA-paloikkuna on saatavilla EI15- tai EI30-paloluokiteltuna. Ikkunarakenteet täyttävät tiiveyden (E) ja eristävyyden (I) osalta Suomen rakentamismääräyskokoelman osan E1 vaatimukset sekä Eurooppalaisen luokitusstandardin SFS-EN 16034 mukaiset EI15- ja EI30-paloluokkavaatimukset.

Paloikkunan MSEA EI30 sertifikaatti 0416-CPR-11988-01.

Pyydä tarjous
Osasto:

Kuvaus

MSEA EI15-paloluokiteltu ja EI30-paloluokiteltu avattava ikkuna

CE-sertifioitu MSEA EI15/EI30 paloikkuna sopii tiloihin, joissa ikkunalta vaaditaan palonkestävyyttä. MSEA-paloikkuna on kaksipuitteinen, kolmilasinen puualumiini-ikkuna, joka voidaan valmistaa EI15- tai EI30-paloluokiteltuna. Paloikkunan käyttäytymistä palotilanteessa kuvataan merkinnöillä EI, joka tarkoittaa tiiviyttä ja eristävyyttä. Merkintä E (tiiviys) tarkoittaa, että palonhetkellä liekit ja kuumat palokaasut eivät pääse etenemään palamattomalle puolelle. Eristävyydellä I puolestaan tarkoitetaan tilannetta, jolloin palamattomalla puolella pinnan keskilämpötila ei saa nousta materiaalille asetettua vaatimusten mukaista rajalämpötilaa korkeammaksi tietyn ajan sisällä. Numerot kirjainten jälkeen tarkoittaa palonkestävyysaikaa minuutteina.

MSEA EI15/EI30 ikkunan sisäpuitteessa on 2K-palolasielementti ja ulkopuitteessa 4 mm tasolasi. Karmi ja sisäpuite ovat mäntyä ja ulkopuite ja karmin ulkoverhous alumiinia. Ikkunan U-arvo vakiolasituksella on 0,96 W/m²K.

Paloikkunassa ei saa olla läpivientejä, joten paloikkunaan ei ole mahdollista saada tuuletusheloitusta, sälekaihdinta tai raitisilmaventtiiliä. Paloikkuna on saatavilla vain yksiosaisena, A-mallisena, eli ikkunaa ei voida valmistaa jakokarmeilla. Paloikkunassa sisäpuitteen reuna on aina viistetty (moderni), eli avattavaan paloikkunaan ei ole valittavissa keilattua Classic-sisäpuiteprofiilia.

Saatavilla olevat lisävarusteet:

 • Erikoislasitus ulkopuitteeseen
 • Erikoisvärit

Ominaisuudet

 • Karmisyvyysvaihtoehdot: 130, 150, 170 ja 210 mm
 • U-arvo (W/m²K): 0,96
 • Ääneneristävyys Rw+Ctr: 41 (dB)
 • Lasitus: Sisäpuitteessa 2K-palolasielementti, ulkopuitteessa 4 mm tasolasi.
 • Kokorajoitukset: CE-sertifikaatin mukainen paloikkuna saa olla karmeineen enintään 1690 mm leveä ja 2390 mm korkea, karmin maksimikoko on 4 m². Minimikoko karmille on 290 x 290 mm.
 • Sateenpitävyys: E1200
 • Ilmanpitävyys: 4
 • Tuulenpaineenkestävyys: C4
 • Puuosien pintakäsittely: Peittomaalaus, kuultokäsittely, suojakäsittely tai lakkaus. Vakiopintakäsittelynä peittomaalaus vakiovalkoiseksi NCS S 0502-Y.
 • Alumiiniosien pintakäsittely: Pulverimaalaus, anodisointi tai decoral-kuviopinnoite. Vakiosävyt: valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024 ja tummanruskea RR32.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.