yhteystiedot
verkkokauppa
verkkokauppa
FIN Ι SWE Ι ENG

vanha hirsitalo ikkunat

 Alavus-ikkunat
Kotimaiset ikkunat sinun toiveidesi mukaisesti.

 
Alavus ikkuna asennettuna

Nykypäivän ikkunoilta vaaditaan paljon: ne ovat iso ja tärkeä osa rakennusta, jonka vuoksi niiden on oltava näyttäviä sekä samalla energiatehokkaita. Alavus-ikkunamallistosta löytyy sekä modernit ratkaisut että perinteitä kunnioittavia puuikkunoita. Ikkunamme valmistetaan mittojen mukaan ja voit räätälöidä ne haluamillasi väreillä, laseilla ja lisävarusteilla. Tutkitusti energiatehokkaat tuotteemme lisäävät kotisi asumismukavuutta ja sopivat niin uudis- kuin saneerauskohteeseen.

Tuoteperheemme sisältää avattavia sekä kiinteitä puu- ja puualumiini-ikkunoita, sekä myös:

  • täysalumiini-ikkunat 
  • paloikkunat (kiinteä ja avattava)
  • sisäikkunat
  • signaali-ikkunat

Ikkunoihimme on saatavilla monipuolinen valikoima erikoislaseja ja lisävarusteita. Tarvitsetko auringonsuojaa, ääneneristävyyttä, parempaa radiosignaalien läpäisevyyttä, näyttävyyttä? Lisävarusteistamme löytyy näihin ratkaisu!

Kotimaiset tuotteemme valmistetaan Alavudella, Etelä-Pohjanmaalla ja käytämme tuotteissamme suomalaisten toimittajien alumiinia, laseja, maaleja sekä varusteita. 

 

Energiatehokkuus 

Ikkunoiden energiatehokkuus on ollut yksi tuotekehityksemme lähtökohta. Mallistostamme löytyykin ikkunoita, jotka saavuttavat parhaan mahdollisen energialuokan A++. Tuotteita ja valmistusprosesseja valvoo viranomaispuolelta INSPECTA (laatusertifikaatti nro. 4537-05).

Ikkunan energiatehokkuuteen vaikuttavat lasiosan U-arvo ja rakenne, ilmanpitävyys, auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin (g-arvo) sekä karmisyvyys. 
Luokitellut ikkunat (PDF).

 

Lisätietoa Alavus-ikkunoista

Raaka-aineet

Valmistuksessa käytämme suomalaisia raaka-aineita. Puuosissa käytettävä sormijatkettu mäntypuutavara on näkyviltä pinnoiltaan oksatonta.

 

Pintakäsittely

Puuosat

Puuosat voidaan maalata, lakata, suojakäsitellä tai kuultokäsitellä haluttuun sävyyn. Vakiopintakäsittelynä on kaksinkertainen elektrostaattinen maalaus sisältäen välihionnan. Käytämme vesiohenteisia M1-luokan pintakäsittelyaineita. 

Vakiosävy on valkoinen NCS S 0502-Y, erikoissävyt toteutamme toiveidesi mukaan.

ncs s0502y valkoinen
NCS S 0502-Y Valkoinen

Suosituimmat kuultokäsittely sävymme ovat VC-50 Vanha pähkinä, VC-3157 Tammi, TV-5728 Ruskea, valkolakka ja mustakuulto.

vc 3157 tammi
VC-3157 Tammi

vc 50 vanha pahkina
VC-50 Vanha pähkinä

TV 5728 ruskea
TV-5728 Ruskea

Huomaathan, että kuultavissa väreissä lopulliseen väriin vaikuttaa aina puulaji, puun syyrakenne, puuntyöstö, värien levitysmenetelmä ja levitysmäärä.

Alumiiniosat

Alumiiniosien vakiopintakäsittelynä on pulverimaalaus. Alumiinin vakiosävyt ovat: 

RAL 9010
(valkoinen)

RAL 7040
(vaaleanharmaa)

RAL 7024
(tummanharmaa)

RR 32
(tummanruskea)

Värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista. Tarkista sävy aina painetusta värikartasta tai maalatusta mallista.

Kaksivärimaalaus ja ulkopuitteen rajaus ovat myös mahdollisia.

Alumiiniosat voidaan toimittaa myös anodisoituna tai Decoral-kuviopinnoitteella.

 

Lasit

Kaikissa ikkunoissamme on vakiona selektiviilasielementti argonkaasutäytteellä. Minimipaksuus laseille on 4 mm ja kaikki käytetyt lasit täyttävät standardin SFS 4704. Lasivaihtoehtoja on lukuisia ja lasit ovat valittavissa kohteen käyttötarkoituksen mukaan.

 

 

Pintahelat

Ikkunatoimitukseen sisältyvät myös pintahelat, joista osa asennetaan tehtaalla valmiiksi paikoilleen. Valkoiseen ikkunaan asennetaan vakiona valkoiset peitekilvet tai painikkeet ja sinkityt saranat. Heloitusvaihtoehtoja löytyy myös useita muitakin. Kerro toiveesi myyjälle, jolloin ikkunasi viimeistellään toivomillasi heloilla. 

Ikkunan vakiopeitekilpi
Ikkunan vakiopeitekilpi

 

Tiivisteet

Avattavassa ikkunassa on vakiona kolminkertainen tiivistys ja nelilasisessa matalaenergiaikkunassa MS2EA löytyy nelinkertainen tiivistys. Tiivisteen pinta on likaa hylkivää ja on tarvittaessa helposti puhdistettavissa. Lämpötilan vaihtelut eivät vaikuta tiivisteen ominaisuuksiin vaan tiiviste palautuu aina muotoonsa ja varmistaa näin ollen ikkunan tiiveyden vuodesta toiseen.

 

Puualumiini- vai puuikkuna?

Puualumiini-ikkunan karmi ja sisäpuite ovat puuta, ulkopuite puolestaan on kokonaisuudessaan alumiinia ja karmin ulkopuoliset osat ovat verhoiltu alumiiniprofiililla. Puuikkunassa alakarmin ja vaakavälikarmin verhoukseen käytetään alumiinia, muuten ikkuna on puuta. Puuikkunoita käytetään useimmiten historiallisesti arvokkaissa kohteissa, joissa on haluttu kunnioittaa perinteitä.

Puu- ja puualumiini-ikkunan selkein ero on niiden vaatima huolto. Puualumiini-ikkuna on nykypäivänä selkeästi suosituin, koska ikkuna on käytännössä huoltovapaa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa ulkopuolisten alumiiniosien sekä sisäpuolen puupintojen säännöllistä tarkistusta ja mahdollisia huoltotoimenpiteitä. Puuikkunaa täytyy muistaa huoltaa useammin ja tarvittaessa huoltomaalata.

Toimituksen mukana tulevasta huolto- ja käyttöohjevihosta löytyvät hyvät ohjeet ikkunoiden huoltoon. 

Pyydä tarjous!
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä.