Laadukkaat suomalaiset ikkunat kotimaiselta valmistajalta

Nykypäivän ikkunoilta vaaditaan paljon. Ne ovat iso ja tärkeä osa rakennusta ja niiden on oltava näyttäviä sekä samalla myös energiatehokkaita. Me Alavus Ikkunat Oy:llä pystymme tarjoamaan sekä energiatehokkaat että modernit ratkaisut, mutta myös perinteitä kunnioittavia puuikkunoita.

Mallistostamme löytyy avattavia sekä kiinteitä puu- ja puualumiini-ikkunoita. Puualumiini-ikkunan karmi ja sisäpuite ovat puuta. Ulkopuite on kokonaisuudessaan alumiinia ja karmin ulkopuoliset osat ovat verhoiltu alumiiniprofiililla. Puuikkunassa alakarmin ja vaakavälikarmin verhoukseen käytetään alumiinia. Puualumiini-ikkuna on nykypäivänä selkeästi suosituin, koska ikkuna on käytännössä huoltovapaa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa ulkopuolisten alumiiniosien sekä sisäpuolen puupintojen säännöllistä tarkistusta ja mahdollisia huoltotoimenpiteitä. Toimituksen mukana tulevaan huolto-ja käyttöohjevihkoon on hyvä tutustua.

Ikkunat valmistetaan mittojen mukaan, joten ne soveltuvat niin uudis- kuin saneerauskohteeseen. Tuoteperheeseemme kuuluu perusikkunoiden lisäksi myös palo-, täysalumiini sekä lämpöikkunat.

Ikkunoiden energiatehokkuus on ollut yksi tuotekehityksemme lähtökohta. Mallistostamme löytyykin ikkunoita, jotka saavuttavat parhaan mahdollisen energialuokan A++. Tuotteemme ovat CE-merkittyjä.Tuotteita ja valmistusprosesseja valvoo viranomaispuolelta INSPECTA
(laatusertifikaatti nro. 4537-05)

energiaikkuna logo

Ikkunan energiatehokkuuteen vaikuttavat lasiosan U-arvo ja rakenne, ilmanpitävyys, auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin (g-arvo) sekä karmisyvyys. 
Luokitellut ikkunat (PDF).

Alavus Ikkuna leikkaus tekstein

Raaka-aineet

Valmistuksessa käytämme suomalaisia raaka-aineita. Puuosissa käytettävä sormijatkettu mäntypuutavara on näkyviltä pinnoiltaan oksatonta.

Pintakäsittely

Puuosat

Puuosat voidaan maalata, lakata, suojakäsitellä tai kuultokäsitellä haluttuun sävyyn. Vakiopintakäsittelynä on kaksinkertainen elektrostaattinen maalaus sisältäen välihionnan. Vakiosävy on valkoinen NCS S 0502-Y, erikoissävyt toteutamme asiakkaiden toivomusten mukaan.

ncs s0502y valkoinen
NCS S 0502-Y Valkoinen

Suosituimmat kuultokäsittely sävymme ovat VC-50 Vanha pähkinä, VC-3157 Tammi sekä TV-5728 Ruskea. Huomaathan, että kuultavissa väreissä lopulliseen väriin vaikuttaa aina puulaji, puun syyrakenne, puuntyöstö, värien levitysmenetelmä ja levitysmäärä.

vc 3157 tammi
VC-3157 Tammi

vc 50 vanha pahkina
VC-50 Vanha pähkinä

TV 5728 ruskea
TV-5728 Ruskea

Alumiiniosat

Alumiiniosien vakiopintakäsittelynä on pulverimaalaus. Alumiinin vakiosävyt ovat: 

RAL 9010
(valkoinen)

RAL 7040
(vaaleanharmaa)

RAL 7024
(tummanharmaa)

RR 32
(tummanruskea)

Värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista. Tarkista sävy aina painetusta värikartasta tai maalatusta mallista.

Kaksivärimaalaus ja ulkopuitteen rajaus ovat myös mahdollisia.

Alumiiniosat voidaan toimittaa myös anodisoituna tai Decoral-kuviopinnoitteella.

Teknos logo
Alavus Ikkunat Oy luottaa pintakäsittelyssä kotimaiseen Teknokseen

Lasit

Kaikissa ikkunoissamme on vakiona selektiviilasielementti argonkaasutäytteellä. Minimipaksuus laseille on 4mm ja kaikki käytetyt lasit täyttävät standardin SFS 4704. Lasivaihtoehtoja on lukuisia ja lasit ovat valittavissa kohteen käyttötarkoituksen mukaan.

Pintahelat

Ikkunatoimitukseen sisältyvät myös pintahelat, joista osa asennetaan tehtaalla valmiiksi paikoilleen. Valkoiseen ikkunaan asennetaan vakiona valkoiset helat ja sinkityt saranat. Heloitusvaihtoehtoja löytyy myös useita muitakin. Kerro toiveesi myyjälle jolloin ikkunasi viimeistellään sopivilla heloilla.

Ikkunan vakiopeitekilpi
Ikkunan vakiopeitekilpi

Tiivisteet

Avattavassa ikkunassa on aina vakiona kolminkertainen tiivistys ja nelilasisessa matalaenergiaikkunassa MSE2A aina nelinkertainen tiivistys.Tiivisteen pinta on likaa hylkivää ja on tarvittaessa helposti puhdistettavissa.Lämpötilan vaihtelut eivät vaikuta tiivisteen ominaisuuksiin vaan tiiviste palautuu aina muotoonsa ja varmistaa näin ollen ikkunan tiiveyden vuodesta toiseen.

Huurtumattomat ikkunat

huurtumatonNykypäivän ikkunoissa lämpövuoto on niin vähäistä, että ikkunan ulkopinta pääsee jäähtymään joissakin olosuhteissa ulkoilmaa kylmemmäksi aiheuttaen huurretta ulkolasin pintaan. Mitä matalampi U-arvo ikkunalla on, sitä suurempi todennäköisyys on ikkunan huurtumiselle. Erityisesti nelilasisissa ikkunoissa tämä ilmiö on ollut havaittavissa.  

Ikkunoiden huurtuminen on ollut ikkunateollisuuden puheenaihe siitä lähtien kun markkinoille tulivat ensimmäiset matalaenergiaikkunat. Nykypäivänä tämä ei ole enää ongelma vaan ikkunoihin voidaan laittaa erityispinnotteinen lasi joka pitää ulkopuolen lasin pinnan riittävän lämpöisenä niin, ettei huurretta pääse muodostumaan lasin pintaan. 

Avattavat ikkunat Kiinteät ikkunat Paloikkunat Signaali-ikkunat Sisäikkunat Lämpöikkunat Täysalumiini-ikkunat Lisävarusteet

Pyyda tarjous Alavus Ikkunoista ja Ovista

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä.