Kunto-Lutra, Alavus

Julkinen kohde, peruskorjaus

Kunto-Lutra on Alavudella sijaitseva liikunta- ja uimahalli, josta löytyy monipuoliset sisäliikuntatilat erilaisten liikuntamuotojen harrastamiseen. Rakennuksen peruskorjaus aloitettiin vuonna 2022 ja entistä ehompi monitoimihalli avautui kävijöille syyskuussa 2023. Peruskorjauksessa kiinnitettiin erityisesti huomiota esteettömyyteen ja saavutettavuuteen. 

Alavus Ikkunat ja Ovet toimitti kohteeseen ikkunoita ja ovia.

Kohdetiedot

Rakennuksen käyttötarkoitus

Liikunta- ja uimahalli

Osoite

Kautunkuja 5, 63300 Alavus

Rakennusvuosi

Liikuntahalli 1980-luvun alkupuolella, uimahalli 1990-luvun loppupuolella

Kohteessa käytetyt tuotteet

Kunto-Lutran saneerausprojektiin valittiin Alavus-ikkunat ja -ovet

Alavuden kaupungin liikunta- ja uimahallin, Kunto-Lutran, peruskorjaus aloitettiin vuonna 2022 ja ovet avautuivat kävijöille jälleen syyskuussa 2023. Liikuntahalli oli palvellut remontin alkaessa lähes 40 vuotta ja uimahalli yli 20 vuotta. Mittavassa remontissa uusittiin muun muassa rakennuksen ilmastointi, vedenkäsittely ja sisäpintoja. Kunto-Lutrassa käy runsaasti eri lajien harrastajia eri ikäluokista, joten remontissa panostettiin erityisesti esteettömyyteen ja saavutettavuuteen. 

Alavus Ikkunoiden ja Ovien tuotteita löytyy niin Kunto-Lutran ulkokuoresta kuin sisätiloista. Laajasta tuotevalikoimasta löytyi sopivat ikkuna- ja oviratkaisut rakennuksen eri tarpeisiin. Sisätilojen ilmeestä muuntautui leikkisät ja raikkaat värikkäillä yksityiskohdilla, jotka heijastelevat Alavuden kuntalogon värimaailmaa. Värikkäitä yksityiskohtia löytyy esimerkiksi kalusteista, laatoituksista ja sisäovista. Esteettömyyttä ja saavutettavuutta edistettiin muun muassa automaattisesti avautuvilla ulko-ovilla ja esteettömillä vessoilla, joissa on liukuovet. Äänieristetyillä sisäikkunoilla ja -ovilla on saatu luotua rauhallisia tiloja oleskeluun ja työskentelyyn. 

Rakennuksella on päivittäin suuri määrä käyttäjiä, joten materiaalien tulee kestää kulutusta. Alumiini on pitkäikäinen ja helppohoitoinen materiaali, joten hallin ulko-ovet sekä tuulikaapit ovat toteutettu alumiinituotteilla. Rakennukseen oli jo rakentamisvaiheessa valittu Alavus Ikkunoiden ja Ovien lasiseiniä, joiden käyttöikää pidennettiin peruskorjauksen yhteydessä huoltamalla ja kunnostamalla.

Alla voit tutustua kohteen kuviin.

Tutustu Kunto-Lutran referenssikuviin

Uimahallin sisäänkäynti
Liikunta- ja uimahallin ulko-ovista kulkee paljon ihmisiä joka päivä, joten ovien tulee kestää kulutusta. Kunto-Lutran sisäänkäynnin ovet ja ikkunat toteutettiin Alavus Ikkunoiden ja Ovien alumiinituotteilla.
Liikuntahallin sisäikkunat
Aulan ikkunoista pystyy seuraamaan liikuntahallin tapahtumia
Toimistotiloihin on tuotu avaruutta kokolasisella liukuovella ja isolla ikkunalla
Alumiiniovet
Ulkoseinän ikkunoiden malliksi valikoitui MSEA 1+2

Kuvat: Valokuvauspalvelut Kuvarte

Liukuovilla on edistetty monitoimihallin esteettömyyttä
Välinevaraston suuri liukuovi on Alavus Ikkunoiden ja Ovien tuotantoa
Värikoodatut pukuhuoneet ovat pirteä yksityiskohta rakennuksessa. Pukuhuoneen sisäänkäyntioven värimaailma jatkuu huoneen sisällä olevissa väliovissa.
Vessojen esteettömyyttä on edistetty liukuovilla
Suihkutilan ovi
Saunan lasiovi on Alavus Ikkunoiden ja Ovien valmistama