Tyyppihyväksytty EI15 ja EI30 paloikkuna

Mallistostamme löytyy avattava kaksipuitteinen puualumiini-ikkuna, joka on saanut paloluokituksen EI30. Ikkunarakenteet täyttävät tiiveyden (E) ja eristävyyden (I) osalta Suomen rakentamismääräyskokoelman osan E1 vaatimukset sekä Eurooppalaisen luokitusstandardin SFS-EN 13501-2 mukaiset EI30 paloluokan vaatimukset. Tyyppihyväksytty paloikkunamme kestää siis paloa 30 minuuttia.

Paloikkuna vastaa ulkonäöllisesti normaalia alumiini-ikkunaamme. Ainoa ero on, että paloikkunassa sisäpuitteet reuna on aina viisto (moderni), eikä tähän ole valittavissa keilauksella olevaa sisäpuitetta.  

Tyyppihyväksyntäpäätös edellyttää että ikkuna saa olla karmeineen enintään 2390mm leveä ja 2390mm korkea, mutta ikkunan ala saa olla enintään 2,4 m2. Karmisyvyys saa olla 130, 150, 170 tai 210mm. Ikkunassa ei saa olla tuuletusheloitusta, sälekaihtimia eikä jakokarmia.

Mallistossamme on myös EI15 paloluokituksen saanut paloikkuna. Tämä tyyppihyväksytty EI15 paloikkuna kestää paloa 15 minuuttia. Muilta osin EI15 paloikkunamme on samanlainen kuin EI30 paloikkuna.

Alavus ikkunat paloikkuna 2

Tyyppihyväksyttyjen paloikkunoiden MSEA-EI30 ja MSEA-EI15 tekniset tiedot

Rakenne: Avattava sisäänaukeava kaksipuitteinen ikkuna, sisäpuitteessa palolasi. Karmin ulkopinta verhoiltu AI:n vakioalumiiniprofiililla. ULKOPUITE KOKONAAN ALUMIINIA. Ikkunat AI-rakennetta, karmi sormijatkettua oksatonta mäntyä. Sisäpuite Hatrick.

Pintakäsittely: Kaksinkertainen elektrostaattinen maalaus, rakpuunvalkoinen NCS-S0502-Y. Alumiinit pulverimaalattu valkoinen RAL 9010 (erikoissävyt lisähintaan).

Tiivistys: Tehtaan vakiotiivistys

Lasitus:
- sisäpuitteessa 2K tyyppihyväksynnän mukainen palolasi
- ulkopuitteessa tasolasi

Heloitus: Kiinnitysruuvien reiät ja muovitulpat RT:n mukaan, sisä- ja ulkopuitteessa tappisarana M8/12*30/30 Fe/Zn, sisäpuitteessa lukko Primo 71 Fe/Zn, vastakappale Morite Fe/Zn, ulkopuitteessa lukko Fiskars 2100, pintahelat valkoiseksi maalatuissa ikkunoissa Fe/JVA (valkoinen).

 

Tyyppihyväksyntäpäätös (Hatrick)on luettavissa täältä.

Pyyda tarjous Alavus Ikkunoista ja Ovista

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä.