Sisäovet

Etsitkö ratkaisua kodin äänieristykseen tai haluatko luoda rauhallisen tilan työskentelyä varten? Jykevärakenteiset sisäovemme tarjoavat tehokkaan ratkaisun äänieristyksen parantamiseen eri tiloissa, olipa kyseessä koti, toimisto, päiväkoti tai jokin muu tila. Äänieristysoven ansiosta voit nauttia paremmasta äänieristyksestä ja vähentää häiriötekijöitä ympärilläsi. Sisäovivalikoimasta löydät myös EI30-paloluokitellut väliovet palonkestävyyttä vaativiin tiloihin.

Sisäovet valmistetaan tilauskohtaisesti mittojen ja tarpeiden mukaan.

Tutustu sisäovivalikoimaan

Vertaile sisäovien ominaisuuksia

aanieristavat-ovet-taulukko-1

Millaista ääntä eri dB-arvoilla varustetut äänieristysovet vaimentavat?

Tuotteen ääniluokka ilmoitetaan joko ääniluokalla tai Rw-arvolla. Ääniluokka on lähellä sitä arvoa, jonka tuote saavuttaa rakennuskohteessa suoritetussa mittauksessa. Ääniluokka ilmoitetaan luvuilla 25 dB, 30 dB tai 35 dB. Rw-mittaukset tehdään mittauslaboratoriossa eurooppalaisten EN ISO-standardien mukaisesti. Rw-luku ilmoitetaan sen mukaan, mikä on testissä saavutettu arvo esim. Rw = 39 dB.

  • Rw 25 dB: Perustason äänieristys, hiljainen keskustelu ei kuulu oven ulkopuolelle ja ovi vaimentaa normaalia keskustelua
  • Rw 30 dB: Kohtuullinen äänieristys, normaali keskustelu heikosti kuultavissa oven ulkopuolelle
  • Rw 35 dB: Hyvä äänieristys, normaali keskustelu ei kuulu oven ulkopuolelle ja ovi vaimentaa kovaäänistä keskustelua
  • Rw 40 dB: Erinomainen äänieristys, kovaääninen keskustelu heikosti kuultavissa oven ulkopuolelle
  • Rw 45 dB: Tehokas äänieristys, kovaääninen keskustelu ei kuulu oven ulkopuolelle, huutaminen heikosti kuultavissa oven ulkopuolelle

Edellä mainitut esimerkit ovat suuntaa antavia ja voivat vaihdella riippuen esimerkiksi oviaukon rakenteesta, asennustavasta, seinärakenteesta yms.

Sininen sisäovi