Kiinteät ikkunat

Suuret maisemaikkunat ovat trendi nykypäivän rakentamisessa. Kiinteä ikkuna sopii erinomaisesti suurten maisemaikkunoiden toteuttamiseen, sillä kiinteät ikkunat ovat energiatehokkaita, helppohoitoisia ja selkeälinjaisia. Kiinteillä ikkunoilla voit maksimoida sisätiloihin tulevan luonnonvalon määrää, tinkimättä kuitenkaan ikkunan lämmöneristävyydestä.

Kiinteä ikkuna on sanansa mukaisesti kiinteä, eli ikkunassa on vain kaksi pestävää pintaa, eikä ikkuna ole avattavissa millään tavoin. Kiinteä ikkuna sopii tiloihin, jossa ikkunan avautuvuudelle ei ole tarvetta tai avattava ikkuna ei pääse aukeamaan.

Alavus-ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä Etelä-Pohjanmaalla, Alavudella.

Tutustu kiinteisiin ikkunamalleihin

Ikkunoiden lisävarusteet

Paranna ikkunoiden käyttömukavuutta ja kotisi asumismukavuutta erilaisilla lisävarusteilla. 

Haluatko panostaa unenlaatuun? Hanki makuuhuoneen ikkunoihin tehokkaasti pimentävät pimennysverhot. Haluatko pitää hyönteiset ja moskat poissa sisätiloista tuulettaessa? Hanki ikkunatilauksen yhteydessä tuuletusikkunoihin hyönteissuojat.

Vertaile ikkunamallien suoritusarvoja

Kiinteät puu- ja puualumiini-ikkunat
Ikkunatyyppi U-arvo (W/m²K)  Ääneneristävyys Materiaali
EKA  alkaen 0,63 26-40 dB (Rw + Ctr) Puualumiini
MEKA  alkaen 0,63 26-40 dB (Rw + Ctr) Puualumiini
EKP  alkaen 0,63 26-40 dB (Rw + Ctr) Puu
MEKP  alkaen 0,63 26-40 dB (Rw + Ctr) Puu
EKA 2K <1,4 Puualumiini
EKP 2K <1,4 Puu

Mitä ikkunoita hankkiessa tulisi ottaa huomioon?

Ikkunat muodostavat merkittävän osan rakennusta, joten hankintaan sekä tuotteiden vertailuun kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä ikkunat tulevat olemaan osa jokapäiväistä arkeasi vuosikymmeniä eteenpäin.

Lue vinkit, joita kannattaa huomioida ikkunoita hankkiessa.

 

Mitä eroa on MEKA ja EKA-ikkunalla?

MEKA- ja EKA-ikkunat ovat molemmat kiinteitä kolmilasisia puualumiini-ikkunoita, eli ikkuna on rakenteeltaan puuta, mutta ulkopuoli on alumiiniverhoiltu.

MEKA-ikkuna lasitetaan sisäpuolelta, joten tarvittaessa lasin vaihtaminen käy helposti, kun vaihtotyö pystytään tekemään huoneen puolelta. MEKA-ikkunamallin erityispiirre on se, että se voidaan valmistaa samaan karmiin avattavan ikkunan kanssa, eli MEKA-ikkunaan saadaan tuuletusikkuna tai -luukku. MEKA-ikkunaa on saatavilla 150, 170 ja 210 mm karmisyvyydellä. Tässä ikkunamallissa ei ole kiinnitysruuvien reikiä valmiina.

EKA-ikkuna puolestaan lasitetaan ulkopuolelta, eli lasipaketti on lähempänä ikkunan ulkoreunaa kuin MEKA-ikkunassa. EKA-ikkunaa ei voida valmistaa samaan karmiin avattavan ikkunan kanssa. EKA on saatavilla 130, 150, 170 ja 210 mm karmisyvyydellä. Tässä ikkunamallissa kiinnitysruuvien reiät löytyvät valmiina.