Avattavat ikkunat

Avattavat Alavus-ikkunat ovat sisäänaukeavia, kaksipuitteisia puu- tai puualumiini-ikkunoita. Kaikki avattavat ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä, asiakkaan toiveiden ja kohteen tarpeiden mukaisesti. Saatavilla on useita eri ikkunamalleja, joista löytyy sopivat ikkunaratkaisut kohteeseen kuin kohteeseen.

Alavus-ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä Etelä-Pohjanmaalla, Alavudella.

Tutustu avattaviin ikkunamalleihin

Mitä ikkunoita hankkiessa tulisi ottaa huomioon?

Ikkunat muodostavat merkittävän osan rakennusta, joten hankintaan sekä tuotteiden vertailuun kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä ikkunat tulevat olemaan osa jokapäiväistä arkeasi vuosikymmeniä eteenpäin.

Lue vinkit, joita kannattaa huomioida ikkunoita hankkiessa.

 

Vertaile ikkunamallien suoritusarvoja

Avattavat puu- ja puualumiini-ikkunat
Ikkunatyyppi U-arvo (W/m²K)  Energialuokka Ääneneristävyys
MS2EA  alkaen 0,63 alkaen A+ 39-46 dB (Rw + Ctr)
MS3EA  alkaen 0,58 alkaen A++ 41-46 dB (Rw + Ctr)
MSEA alkaen 0,80 alkaen A+ 39-47 dB (Rw + Ctr)
MSEP alkaen 0,93 alkaen A

Ikkunoiden lisävarusteet

Paranna ikkunoiden käyttömukavuutta ja kotisi asumismukavuutta erilaisilla lisävarusteilla. 

Haluatko panostaa unenlaatuun? Hanki makuuhuoneen ikkunoihin tehokkaasti pimentävät pimennysverhot. Haluatko pitää hyönteiset ja moskat poissa sisätiloista tuulettaessa? Hanki ikkunatilauksen yhteydessä tuuletusikkunoihin hyönteissuojat.

Ikkunoiden pintakäsittely

Alavus-ikkunat valmistetaan asiakkaan väritoiveiden mukaisesti. Ikkunoiden puuosat voidaan peittomaalata, lakata, suojakäsitellä tai kuultokäsitellä haluttuun sävyyn. Puuosien vakiosävy on valkoinen NCS S 0502-Y ja saunan ikkunat käsitellään värittömällä saunasuojalla (sasu). Suosituimmat kuultokäsittely sävymme ovat VC-50 Vanha pähkinä, VC-3157 Tammi, TV-5728 Ruskeavalkolakka ja mustakuulto. Vakiopintakäsittely on kaksinkertainen elektrostaattinen maalaus. Puuosien erikoisvärit suosittelemme valitsemaan Teknoksen värikartoista. 

Alumiiniosien vakiopintakäsittelynä on pulverimaalaus. Alumiiniosat voidaan myös valmistaan anodisoituna tai Decoral-kuviopinnoitteella. Ulkopuitteen kaksivärimaalaus on myös mahdollista. Alumiiniosien vakiosävyt ovat: valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024 ja tummanruskea RR32. Alumiinien erikoissävyt suosittelemme valitsemaan RAL- tai RR-värikartasta.

Puuosien värit

ncs-s0502y-valkoinen

Vakiovalkoinen
NCS S 0502-Y

Kuultokäsitelty tammi

VC-3157 Tammi

Kuultokäsitelty vanha pähkinä

VC-50 Vanha pähkinä

Kuultokäsitelty ruskea

TV-5728 Ruskea

Kuultomusta

Kuultomusta

valkolakka-varimalli

Valkolakka

Sasu eli saunasuojakäsittely ikkunaan

SASU saunasuojakäsittely

Alumiiniosien värit

RAL 9010

Valkoinen
RAL 9010

RAL 7040

Vaaleanharmaa
RAL 7040

RAL 7024

Tummanharmaa
RAL 7024

RR32

Tummanruskea
RR32

Värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista. Tarkista sävy aina painetusta värikartasta tai maalatusta mallista.