Signaali-ikkunat

Eivätkö puhelut tahdo kuulua kotisi sisätiloissa? Signaalilasin avulla radiosignaalit läpäisevät ikkunan tehokkaammin ja takaavat näin paremman kuuluvuuden puheluille sekä toimivamman verkkoyhteyden. Signaalilasi ei vaadi sähköä toimiakseen. 

Alavus-ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä Etelä-Pohjanmaalla, Alavudella.

Signaali-ikkunalla toimivammat yhteydet

Erityisesti uudisrakennuksissa voi ilmetä ongelmia matkapuhelinten kuuluvuuden ja langattomien verkkojen toimivuuden kanssa, sillä energiatehokkaat rakennusmateriaalit rakennusten ulkoseinässä ja nykyaikaiset ikkunat heikentävät radiosignaalien läpäisyä.

Ratkaisu tähän ongelmaan ovat signaali-ikkunat. Matkapuhelimien ja langattomien verkkojen radiosignaalit läpäisevät signaali-ikkunoiden lasiosat varmistaen hyvät yhteydet myös sisätiloissa. Ikkuna ei poikkea ulkonäöllisesti vakioikkunasta, vaan signaalin parempi läpäisevyys saadaan aikaan erikoislasielementillä. Signaalilasi ei heikennä ikkunan U-arvoa.

Tilaa avattava signaali-ikkuna verkkokaupasta

Radiosignaalilasi

  • Hyvä signaalienläpäisevyys on mahdollista saavuttaa heikentämättä ikkunan U-arvoa.
  • FGL RS -ratkaisusta hyvän tekee se, että signaalit läpäisevät lasin koko alueelta, jolloin katveilta vältytään paremmin.
  • Ratkaisu toimii myös heikossa signaalikentässä (vs. passiiviantennit).
  • Radiosignaalit läpäisevät FGL RS-lasia 4355 kertaa paremmin kuin tavallista lasia (5g alueella 3500MHz).

Signaali-ikkunoiden sijainti

Parhaan mahdollisen kuuluvuuden takaamiseksi signaali-ikkunoita kannattaa sijoittaa erityisesti teleoperaattoreiden tukiaseman puoleiselle seinustalle. Signaali-ikkunoiden sijoittelussa kannattaa ottaa myös huomioon rakennuksen ympäristö ja signaalien heijastumisen pinnoista. Suosittelemmekin yhden signaali-ikkunan sijoittamista huoneiston jokaiseen huoneeseen. Isossa talossa suosittelemme useampaa kuin yhtä ikkunaa signaali-ikkunaksi, jotta kuuluvuus on hyvä kaikkialla talossa.