Miksi valita Alavus Ikkunat ja Ovet?

Rakennusalalla tilanne on ollut viime vuosina haastava. Talouden heilahtelut, inflaatio, materiaalien hintavaihtelut ja korkojen nousu ovat luoneet epävarmuutta niin ammattirakentajille että yksityisille omakotirakentajille. Luotettavien kumppanien valinta omaan rakennus- tai remontointiprojektiin korostuu etenkin tällaisina aikoina. 

Miksi Alavus Ikkunat ja Ovet olisi sopiva ikkuna- ja ovitoimittaja sinun projektiisi?

Alavus Ikkunat ja Ovet on valmistanut laadukkaita ikkunoita ja ovia Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla, Alavuden Rantatöysässä jo 20 vuoden ajan. Alavuden Rantatöysässä on jalostettu puuta yli sata vuotta. Alueen puusepänteollisuuden perinteet saivat alkunsa vuonna 1917, jolloin Alavuden Puunjalostustehdas Oy käynnisti toimintansa. Alavuden Puunjalostustehtaan tarina päättyi 2000-luvun alussa ja yritysjärjestelyjen myötä vahvoja rakennuspuusepänteollisuuden perinteitä jatkamaan perustettiin Alavus Ikkunat Oy vuonna 2003. Alavus Ikkunat Oy:n perustajat ja muu henkilöstö olivat Alavuden Puunjalostustehdas Oy:n entisiä työntekijöitä, näin yli 80 vuoden vankka osaaminen sai jatkua Rantatöysän Puusepänkylässä.

Tänä päivänä valmistamme noin 40 000 ikkunaa ja 10 000 ovea vuodessa, joita toimitamme ympäri vuoden asiakkaillemme eri puolille Suomea. Valmistamme ikkunoita ja ovia kuluttajille, taloyhtiöille, rakennusliikkeille, jälleenmyyjille ja talotehtaille. Alavus-ikkunoita ja -ovia onkin valittu vuosien saatossa moneen mielenkiintoiseen projektiin: tuotteita on asennettu muun muassa Huvila & Huussi -ohjelman muutoskohteisiin, Meilahden Siltasairaalaan ja Loviisan Asuntomessujen kelluvaan taloon.

Luotettava kumppani nyt ja tulevaisuudessa

Alavus Ikkunoiden ja Ovien kasvu on ollut tasaisen vahvaa, ja vuonna 2021 tehtyjen yritysostojen myötä tuotevalikoimamme laajeni täysalumiinituotteilla, joka teki valikoimastamme markkinoiden laajimman. Vaikka vuosi 2022 oli yleisesti kaikin puolin haasteellinen, onnistuimme saavuttamaan ennätyksellisen 21,8 miljoonan euron liikevaihdon.

“Alavus Ikkunoilla ja Ovilla kulunut vuosi on sujunut viime vuoden tahtia. Tilauskanta on täyttynyt hyvää vauhtia ja yrityksemme kannattavuus on positiivinen. Meillä onkin aina ollut yrityksen yhtenä arvona, että teemme valintamme aina yrityksen näkökulmasta liiketaloudellisesti kannattavasti. Näin turvaamme yrityksen jatkuvuutta ja asiakkaat pystyvät luottamaan meidän toimintaamme nyt ja tulevaisuudessa. Alavus Ikkunoille ja Oville on myönnetty mm. Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti. Tämä hyvän hallintotavan sertifikaatti myönnetään yritykselle, jonka luottoluokitus on ollut korkeimmassa luokassa vähintään kolmena peräkkäisenä vuonna.

Vaikka tällä hetkellä kovasti uutisoidaan rakentamisen heikoista suhdanteista niin silti korjaustarve asunto- ja yhtiökohteissa on korkealla. Ja nyt on otollinen aika tehdä ostopäätöksiä ikkunoiden ja ovien suhteen, sillä pääsee hyödyntämään Alavus Ikkunoiden ja Ovien auringonsuojalasikampanjan ja talviedun”, Alavus Ikkunoiden ja Ovien toimitusjohtaja Arto Paalanen kertoo.

Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti

Kuulumme Suomen Vahvimpiin

Suomen Asiakastieto Oy on myöntänyt Alavus Ikkunat Oy:lle Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin.

Suomen Vahvimmat -sertifikaatti on merkki yrityksen positiivisista taloudellisista tunnusluvuista, luottokelpoisuudesta, taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Sertifikaatti on merkki siitä, että yrityksen toiminta on kestävällä pohjalla. 

Alavus Ikkunoilla ja Ovilla on kaikki hallussa

Asiakas keskiössä, alusta alkaen

Meillä Alavus Ikkunoilla ja Ovilla asiakas on keskipisteenä kaikessa tekemisessämmeIkkunat ja ovet ovat tärkeä osa rakennusta, sillä ne ovat osa jokapäiväistä arkea. Ne vaikuttavat rakennuksen oleskelu- ja työskentelyviihtyvyyteen, energiatehokkuuteen sekä ulkonäköön. Haluamme varmistaa, että saat toivomustesi, tarpeidesi sekä arvojesi mukaiset ikkunat ja ovet, joista saat parhaan mahdollisen hyödyn vuosikymmeniksi eteenpäin. 

Asiakaskysely puhuukin puolestamme, sillä jopa 94 % asiakkaistamme suosittelee Alavus Ikkunat Oy:tä.

Laadukkaat, kotimaiset ja kestävät tuotteet yksilöllisiin tarpeisiin

Panostamme jokaisen asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Kaikki ikkunat ja ovet valmistetaan mittatilaustyönä ja tuotteita voidaan räätälöidä erilaisilla väreillä, lasituksilla, malleilla sekä lisävarusteilla. Ulko-ovimallistoomme kuuluukin lähes 50 erilaista ovimallia, joita voit muokata mieleiseksesi. Mikäli valmiista malleista ei löydy sopivaa, voit myös halutessasi suunnitella myös oman ovimallisi. 

Ikkunat ja ovet valmistetaan omilla tehtaillamme Etelä-Pohjanmaalla, Alavudella. Tuotteidemme alumiinit, lasit, maalit ja lisävarusteet tulevat kotimaisilta toimittajilta, joiden tuotanto sijaitsee Suomessa. Ostamalla Alavus Ikkunoiden ja Ovien tuotteita tuet suomalaista työtä ja osaamista.

Huolella valittu mäntypuu ja yksityiskohtiin panostaminen ovat tuotteidemme korkean laadun perusta. Teemme tiivistä tutkimus- ja testausyhteistyötä VTT:n kanssa, sekä laadunvalvontaa Inspecta Oy:n kanssa. Yhteistyö ja oma osaaminen ovat tuottaneet tulosta useilla kärkisijoilla tuotetesteissä ja
asiakastyytyväisyystutkimuksissa. Tuotekehityksemme keskipisteenä ovat ympäristöystävällisemmät ja energiatehokkaammat tuotteet.

Markkinoiden laajin tuotevalikoima

Olet sitten etsimässä ikkunoita ja ovia perinteiseen kesämökkiin tai moderniin toimistorakennukseen, tuotevalikoimastamme löytyy sopivat tuoteratkaisut kohteeseen kuin kohteeseen. Kattavan valikoiman ansiosta voimme palvella erilaisia asiakkaita, aina yksityishenkilöistä rakennusliikkeisiin. 

Etsitkö ikkunaa tai ovea nopealla toimitusajalla? Alavus Ikkunoilla ja Ovilla on  myymälä, josta löytyy laadukkaita palautustuotteita sekä uusia standardikokoisia ikkunoita ja ovia heti varastosta. Varastotuotteet voidaan toimittaa pikaisella aikataululla kotiovellesi saakka.

Kokonaisvaltaista palvelua

Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelukokonaisuutta tuotteiden mitoituksesta asennukseen. Alavus Ikkunoilta ja Ovilta voit tilata huolettomat ikkuna- ja oviremontit avaimet käteen -palveluna. Ikkuna- ja oviremonteissa tuotteet mitataan, suunnitellaan, asennetaan ja vanhat tuotteet kierrätetään ammattilaistemme toimesta. 

Meilahden siltasairaalaan valittiin Alavus-ikkunat
Alavus-ikkunat omakotitalossa

Auringonsuojalasit kaupan päälle

Tarjoamme nyt uusiin ikkunoihin ja oviin auringonsuojalasit veloituksetta, kun tuotteiden toimitus tapahtuu viimeistään heinäkuun 2024 loppuun mennessä.