Kelluva talo, Loviisa

Talo Lovisea, Loviisan Asuntomessut 2023

Loviisan Kuningattarenrannassa kelluu ainutlaatuinen omakotitalo, Talo Lovisea, joka esiteltiin yleisölle Loviisan Asuntomessuilla. Vastaavanlaisia kelluvia rakenteita on toteutettu paljon muun muassa Euroopassa, mutta Suomessa kelluvat talot ovat harvinaisempi näky.

Loviisan kelluvassa talossa yhdistyvät innovatiivinen suunnittelu, merellisyys ja upeat sisustusratkaisut. Puupinnat tuovat taloon raikkautta ja pyöreät ikkunat merihenkisyyttä.

Alavus Ikkunat ja Ovet toimitti kohteeseen ikkunoita ja ovia.

Kohdetiedot

Rakennus

Omakotitalo 113 m², 4 H + K + S + 2xKPH + KHH

Sijainti

Kuningattarenranta, Loviisa

Rakennusvuosi

2023

Rakennusmateriaali

CLT

Rakennuttaja

Loviisan Kelluva Kuningatar Oy

Kohteessa käytetyt Alavus-tuotteet

Talo Lovisea on ainutlaatuinen kelluva omakotitalo

Talo Lovisea ei ole ihan tavallinen omakotitalo, sillä tämä ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu talo kelluu meren päällä. Kelluva omakotitalo rakennettiin vuoden 2023 Loviisan Asuntomessujen vetonaulaksi. Kohde keräsi messujen ajan paljon ihastelijoita, sillä kelluvat talot eivät ole jokapäiväinen näky Suomessa.

Rakennuksen kelluttava osa on raskasbetoniponttoni. Talo on ankkuroitu vankasti kymmenellä 3000 kg ankkurilla merenpohjaan sekä kiinnitetty laituriin, joten talo ei juurikaan keinu kovemmallakaan tuulella. Talo Lovisea rakennettiin kuivalla maalla lähes valmiiksi, jonka jälkeen se uitettiin uuteen osoitteeseensa Kuningattarenrantaan viimeisteltäväksi. 

Kelluvaan taloon sisään astuessa tuoksuu puu ja suurista lasipinnoista avautuu kaunis merimaisema. Meren ollessa sula, seinille heijastuu aurinkoisella säällä kauniisti veden pinta ja voit kuulla veden liplatuksen talon sisälle. Tämän lähemmäksi merta ei pääse asumaan. 

Talo Loviseassa on maksimoitu merelliset maisemat suurilla lasipinnoilla. Olohuoneen kaksi suurta lasiliukuovea avautuvat talon terassille ja saavat huoneen tuntumaan suuremmalta. Suuret lasipinnat toimivat ikään kuin vaihtuvina maisematauluina ja sallivat luonnonvalon valaista sisätiloja. Ikkunoiden ja parvekeovien sisäpuolen puuosat ovat suojakäsitelty ja mattalakattu, joten niissä puun sävy ja kuvio pääsee oikeuksiinsa. Luonnonläheiset pinnat tuovat sisätiloihin raikkautta ja lämpöä.

Alla voit tutustua kohteen kuviin.

Tutustu Talo Lovisean referenssikuviin

Kelluva talo keittiö
Kuva: Vanessa Forstén
Keittiö ilman yläkaappeja
Kuva: Vanessa Forstén
Puu ikkuna
Kuva: Vanessa Forstén
Kelluva omakotitalo
Pyöreä ikkuna saunassa
Kuva: Vanessa Forstén
Puuvalmiit ikkunat
Kuva: Vanessa Forstén
Puunvärinen ikkuna
Lasinen liukuovi
Liukuovi kokolasisena
Kuva: Vanessa Forstén
Kelluva talo olohuone
Kuva: Vanessa Forstén
Puu parvekeovi
Kuva: Vanessa Forstén
Pyöreä ikkuna
Kuva: Vanessa Forstén
Puinen ikkuna
Kuva: Vanessa Forstén
Ikkuna sängyn vieressä
Kuva: Vanessa Forstén
Puupintainen ovi

Etsitkö ikkunoita ja ovia omaan projektiisi?

Alavus Ikkunoiden ja Ovien tuotevalikoimasta löydät sopivat ikkuna- ja oviratkaisut niin uuteen kuin vanhaan kotiin. Me autamme mielellämme sinua löytämään oikeat tuotteet sinun projektiisi.