Ota yhteyttä
yhteystiedot
verkkokauppa
verkkokauppa
FIN Ι SWE Ι ENG

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ikkunoiden ja ovien ominaisuudet

Mitä tarkoittaa ikkunoiden U- ja E-arvot?
U-arvo kertoo ikkunan keskimääräisen lämmönläpäisykertoimen (W/m²K). Mitä pienempi luku, sitä paremmin ikkuna eristää lämpöä. Motivan ylläpitämä E-luku on laskennallinen vertailuarvo, joka kertoo kuinka paljon yksi ikkuna-neliömetri aiheuttaa lämmitystarvetta vuodessa. E-arvon kautta määräytyy ikkunan energialuokka (A++, A+, A tai B).

Mitä tarkoittaa ulkopuitteen rajausmaalaus?
Avattavan ikkunan ulkopuite voidaan rajata niin, että näkymä sisälle on toisen värinen ja ulos toisen värinen. Esimerkiksi ulkopuite on kokonaan valkoinen sisältäpäin ja ulospäin näkyvä osa on harmaa.

Miksi ikkunan uloin lasipinta huurtuu?
Nykyiset energiataloudelliset ikkunat saattavat huurtua erityisesti syksyisin ja keväisin, kun ulkoilman suhteellisen kosteus on korkea. Hyvin eristävissä ikkunoissa lämpövuoto on niin vähäistä, että ulkopinta pääsee jäähtymään joissakin olosuhteissa ulkoilmaa kylmemmäksi ja tämä aiheuttaa ulkolasin huurtumisen. Tämä ei siis tarkoita, että ikkunassa olisi jotain vikaa, vaan päinvastoin sitä voidaan pitää merkkinä energiansäästöstä. Huurtumista voidaan ehkäistä valitsemalla ulommaiseksi lasiksi huurtumattoman version.

Millä aineilla voin pestä ikkunat ja ovet?
Lasit sekä puu- ja alumiinipinnat voidaan puhdistaa neutraaleilla puhdistusaineilla. Älä käytä emäksisiä aineita, sillä alumiini ja lasi reagoivat herkästi emästen kanssa. Puhdistaminen kannattaa tehdä laimealla saippuavedellä tai puhtaalla vedellä. Älä käytä myöskään hankaavia aineita sisältäviä puhdistusaineita tai karheita, hankaavia puhdistussieniä, sillä ne saattavat aiheuttaa naarmuuntumista. Muista myös kuivata pinnat huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

 

Tilaaminen

Onko Alavus Ikkunoilla valmiina varastossa moduulimittaisia ikkunoita ja ovia?
Myymälässämme (Järviluomantie 2, 63300 Alavus) on saatavilla joitakin standardimittaisia tuotteita, mutta pääosin kaikki ikkunat ja ovet valmistetaan tilauksesta kohteen vaatimien mittojen ja tarpeiden mukaan.

Voinko ostaa Alavus Ikkunoiden tuotteet rahoituksella?
Kyllä! Alavus Ikkunat Oy tarjoaa kahta erityylistä rahoitusta, joista voit valita sinulle parhaiten sopivan. Voit tehdä rahoitushakemuksen yhdessä myyjäsi kanssa tai itse hakea Alavus-rahoitusta suoraa netistä pankkitunnuksillasi. Lue lisää rahoituksesta täällä.

Kuinka pitkä on toimitusaika?
Tuotteiden toimitusaika tilauksesta on normaalisti noin 6 viikkoa. Toimitusaikaan voivat kuitenkin vaikuttaa sesonkiaika, erikoistuotteet ja erikoisvärit. Ilmoitamme erikseen jokaisessa tarjouksessa/tilauksessa suunnitellun toimitusviikon.

Missä Alavus ikkunat ja ovet valmistetaan ja mistä niiden materiaalit saapuvat?
Valmistamme ikkunat ja ovet Alavuden Rantatöysässä sijaitsevalla tehtaallamme. Huolella valittu mäntypuu on tuotteidemme korkean laadun perusta. Kaikkia raaka-aineita ei ole kotimaasta saatavilla, mutta ne jatkojalostetaan kuitenkin Suomessa. Olemme valinneet alumiini-, maali-, lasi- ja sälekaihdintoimittajiksemme kotimaisia yrityksiä, joiden tuotanto sijaitsee Suomessa.

 

Asennus ja vaihto

Voiko ikkunoiden vaihdon tehdä talvella?
Ikkunoita ja ovia vaihdetaan myös talven aikaan. Yksittäinen aukko on auki vain vähän aikaa, jolloin ikkunoiden vaihto onnistuu yhtä hyvin myös talviaikaan. Säävaraus täytyy toki huomioida kovalla pakkasella (pakkasraja noin 15 astetta), kuten myös kovalla vesisateella ja myrskyllä.

Miten ikkunoiden vaihto käytännössä tapahtuu?
Vanhan ikkunan puitteet irrotetaan ja vanhat karmit sahataan muutamasta kohtaa poikki. Tämän jälkeen vanhat karmit sekä eristeet poistetaan. Uusi ikkuna (sekä tarvittaessa uusi apukarmi) asennetaan paikoilleen ja tilkerako eristetään uretaanilla. Tämän jälkeen sisäpuolet listoitetaan ja lopuksi asennetaan ulkopuolen listat ja vesipellit.

Kuinka kauan asennus kestää?
Asennuksen kesto riippuu paljon asennuskohteesta ja asentajien lukumäärästä. Karkeasti voidaan sanoa, että yhden ikkunan asennus pellityksineen vie reilun tunnin. Normaali päivän aikana siis vaihdetaan noin 6-8 ikkunaa.

Voinko saada ikkunoiden ja ovien vaihdosta kotitalousvähennystä?
Kyllä, ikkunoiden ja ovien asennustyöstä voit hakea kotitalousvähennystä. Ilmoitamme laskullanne erikseen asennustyön osuuden, kun olet ottanut asennuksen Alavus Ikkunat Oy:n kautta. Kotitalousvähennyksestä voit lukea lisää täällä.

Ovatko käyttämänne asentajat luotettavia?
Asennuksemme suoritetaan alihankintana ja käytämme vain sellaisia asennusryhmiä, jotka kuuluvat valtakunnalliseen luotettava kumppani järjestelmään. Yrityksen tiedot (verot, tyel, jne.) ovat nähtävillä palvelusta www.tilaajavastuu.fi. Lisäksi annamme asennustyöllemme YSE:n mukaisen kahden (2) vuoden takuun.

 

Ikkunoiden ostajan oppaasta löytyy myös paljon hyödyllistä tietoa!

 

Jos et löytänyt näistä kysymyksistä vastausta sinua askarruttavaan asiaan, niin ole suoraa yhteydessä meihin. Me autamme!
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Asiakapalvelu: 0207 819 820