Alavus ikkunat ja ovet
  • Alavus Ikkunat tehdas ja konttori
    Långa traditioner inom tillverkning av snickeriprodukter

    Alavus Ikkunat Oy värnar om sina gamla snickarfärdigheter i sin verksamhet, även om tillverkningsprocesserna har moderniserats.

Alavus Ikkunat Oy - fönster och dörrar av hög kvalitet

Alavus Ikkunat Oy har grundats år 2003. Även om företaget är ungt, har Alavus Ikkunat Oy långa traditioner och know-how beträffande tillverkning av fönster och dörrar sedan många år. I Rantatöysä i Alavus har det tillverkats snickeriprodukter sedan början av det förra seklet. Till följd av omstruktureringar år 2002 grundades Alavus Ikkunat Oy för att fortsätta de starka snickeritraditionerna.

I detta nu sysselsätter Alavus Ikkunat Oy ca 100 personer i sin fabrik. Fabriken i den syd-österbottniksa stadsdelen Rantatöysä i Alavus, tillverka ca 60 000 enheter fönster och 10 000 enheter dörrar om året. År 2007 färdigställdes en utbyggnad av produktionslokalerna, och idag står står totalt 5400 m² produktionsutrymmen och ca 800 m² lagerutrymmen till förfogande.

Alavus Ikkunat Oy är i privat ägo och är på så sätt till hundra procent finskr. Verkställande direktör för företaget har alltsedan starten varit Kimmo Hautamäki. År 2018 var omsättningen ca 17 miljoner €.

Den här webbplatsen använder cookies.
Läs mer Ok