Ota yhteyttä
yhteystiedot
verkkokauppa
verkkokauppa
FIN Ι SWE Ι ENG

Ikkuna- ja oviremontti taloyhtiössä – Projektin eri vaiheet

Ikkuna- ja oviremontin suunnittelu voi aiheuttaa asukkaille sekä myös taloyhtiön hallitukselle useita kysymyksiä ja jopa ennakkoluuloja remontin etenemisestä sekä toteutuksesta. Ikkunanvaihtoprojektia ei kannata siirtää sen vuoksi että se koetaan hankala ja pitkänä projektina. Meillä Alavus Ikkunat Oy:llä on monien kymmenien vuosien kokemus isoista sekä pienistä projekteista. Meidän kauttamme kaikki sujuu hallitusti ja aikataulussa, sillä projekti etenee eri vaiheiden kautta, joista tiedotetaan asukkaille hyvissä ajoin.

Alavus ikkunat toimintatavat

 malliasennus

Malliasennuksesta kaikki alkaa

Malliasennus on projektin alkusysäys ja samalla erittäin tärkeä vaihe. Taloyhtiö päättää huoneiston, johon malliasennus tehdään. Asennus tehdään täydellisenä sisältäen sisä- ja ulkopuolen listoitukset ja pellitykset. Asennuksesta pidetään mallikatselmus taloyhtiön edustajien kanssa sekä tehdään pöytäkirja, jonka molemmat osapuolet hyväksyvät allekirjoituksellaan. Malliasennus antaa nimensä mukaisesti mallin, jonka mukaan kaikki huoneistot tullaan asentamaan.

 mitta

Ikkunoiden ja ovien valmistusmitat

Hyväksytyn mallikatselmuksen jälkeen kaikista vaihdettavista ikkunoista ja ovista otetaan mitat tuotannon käynnistämistä varten.

Projektipäällikkö tiedottaa mittauspäivän ajankohdasta sekä mittauksesta vastaavan henkilön yhteystiedot.

Tiedotteessa kerrotaan mm. seuraavista asioista:

Mikäli huoneistossa ei ole ketään paikalla, käytämme yleisavainta. Muistakaa, että turvalukko on silloin jätettävä auki. Pyydämme myös ilmoittamaan, jos asunnossamme on eläimiä vapaana tai yleisavain ei sovi asuntonne oveen.

Mittaus ei vaadi asukkailta valmistelevia toimenpiteitä

Ikkunoiden ja ovien vaihtotyö alkaa lokakuun aikana. Vaihtotyöstä tulemme tiedottamaan erikseen.

 asennus

Asennuksen aloitus

Asennus ajankohdan lähestyessä, projektipäällikkö tiedottaa työjärjestyksestä (mistä asunnosta aloitetaan) sekä miten pitää valmistautua asennukseen.

Pyydämme Teitä ystävällisesti:

  • Siirtämään kaikki huonekalut, esineet ja kukat vähintään 1,5-2 metrin etäisyydelle ikkunoiden ja ovien edestä.
  • Poistamaan kiinteät verhot sekä mahdolliset sälekaihtimet, lämpömittarit yms., mikäli haluatte säilyttää ne.
  • Parveke täytyy tyhjentää ja parvekelasit aukaista sivuun. Mahdolliset ulkopuoliset sähköjohdot ja -laitteet täytyy purkaa parvekeikkunoiden ja -ovien välittömästä läheisyydestä.
  • Suojaamaan pölylle arat huonekalut, elektroniikka yms. esim. lakanoilla tai muovilla (muovia on saatavilla porrashuoneesta). Asennusmiehemme vastaavat vaihdon aikaisesta lattioiden suojauksesta ikkunoiden edessä. Huom. lattialle ei saa asentaa muovikalvoja!
  • Ilmoittamaan huoneistossanne olevista lemmikkieläimistä.
  • Jättämään mahdolliset turvalukot auki. Mikäli huoneistossanne ei ole ketään paikalla, käytämme yleisavainta.

Asioita sujuvaan remonttiin:

  • Normaali työaika on 7.30 - 16.00
  • Sisälistat asennetaan seuraavan kahden työpäivän aikana, ilman eri ilmoitusta.
  • Mikäli sääolosuhteet estävät asennuksen (sade, kova tuuli, pakkanen), asentajat antavat uuden asennusajankohdan.
  • Älkää koskeko tuoreisiin asennusmateriaaleihin: uretaani, kitit, maalit. Antakaa ikkunoiden ja oven olla "rauhassa” asennuspäivän.
 kysely

Asukaskyselyt asennuksen jälkeen

Kun kaikki ikkunat ja ovet on asennettu, jokaiseen asuntoon jaetaan asukaskyselylomakkeet, jossa pyydetään kertomaan mahdollisista puutteista/ takuunalaisista korjauksista.

Hyvä asunnonomistaja/asukas!

Ikkunoiden ja ovien asennus on suoritettu. Asukkaiden on syytä ilmoittaa kaikki havaitsemansa ikkunoihin liittyvät viat ja ongelmat tällä kyselylomakkeella. Palauttakaa tämä lomake täytettynä VARASTOSSA sijaitsevaan ALAVUS postilaatikkoon viimeistään 18.1.2022 klo 12.00 mennessä.

 loppukatselmus

Loppukatselmus ja kohteen luovutus

Tarkastuskyselyssä saadut palautteet käydään kaikki läpi ja tehdään tarvittavat toimenpiteet.

Loppukatselmuksesta tehdään pöytäkirja, jossa kohde luovutetaan tilaajalle, sekä viimeinen maksupostierä on laskutuskelpoinen sekä luovutetaan takuuajan vakuus tilaajalle.

Entä jos remontti viivästyy tai vastaan tulee muita ongelmia?

Jokaisessa remontissa voi tulla vastaan yllätyksiä. Ikkunoiden ja ovien kohdalla lisätöitä ja urakan viivästymistä voi tulla lahovaurioista sekä asbestista. Lisätyöt tehdään tuntitöinä, joista on sovittu urakkasopimuksessa. Asbestipurku ei kuulu urakkaan ja sen hinta ja vaikutus urakkaan selvitettävä tapauskohtaisesti.

Urakoiden yhteensovittaminen

Samanaikaisesti tehtävät urakat vaativat hyvää logistista ajattelua. Pelkästään taloyhtiön pihan rajallinen tila pitää huomioida eri urakoiden aikataulutuksessa. On myös hyvä huomioida nostimien käyttö ja niiden aiheuttamat rasitukset nurmikolle ja piha-alueelle sulan maan aikana.

Jos molemmat sekä, ikkuna- että julkisivuremontti tehdään yhtä aikaa, on töiden yhteensovittaminen melko haastavaa. Ikkuna-urakka on teknisesti paras toteuttaa saksi- tai mastonostimella, kun taas julkisivuremontti tehdään pääsääntöisesti telineiltä.

Uusien ikkunoiden ja ovien vaikutus asuntoon

Uusilla ikkunoilla ja ovilla on monia positiivisia vaikutuksia niin asukkaille kuin rakennukselle itselleen.

Asumisviihtyvyys

Uudet ikkunat ja ovet ovat helppokäyttöisiä sekä ovat äänieristävämpiä kuin vanhat tuotteet. Uusissa ikkunoissa on myös vähemmän pestäviä pintoja, etkä joudu enää kärsimään vedontunteesta.

 viihtyvyys

Ulkonäkö

Kauniit ja viimeistellyt ikkunat ja ovet tuovat rakennuksen julkisivulle uuden ilmeen.

 ulkonako

Turvallisuus

Kerrostaso-ovemme ovat tyyppihyväksyttyjä yksilehtisiä palo-ovia, joiden avulla huoneiston paloturvallisuus paranee, verrattuna vanhoihin kaksilehtisiin oviin. Ikkunoissa ja parvekeovissa turvallisuutta lisää karkaistut ja laminoidut lasit.

 turvallisuus

Energiansäästö

Lämmityskulut pienenevät huomattavasti. Säästöä tulee myös huollon kautta sillä alumiinipintaiset ikkunat ja ovet eivät tarvitse vuosittaista huoltoa ja mahdollista maalauskorjausta kuten perinteiset puuikkunat.

 energiansaasto
Pyydä tarjous!