Ota yhteyttä
yhteystiedot
verkkokauppa
verkkokauppa
FIN Ι SWE Ι ENG

Signaali-ikkunat

Varsinkin uudisrakennuksissa matkapuhelimien kuuluvuuden kanssa voi olla ongelmia, koska energiatehokkaat rakennusmateriaalit rakennusten ulkoseinissä ja nykyaikaiset ikkunat heikentävät matkapuhelinten signaalia. Ratkaisuna tähän ongelmaan ovat signaali-ikkunat. Matkapuhelimien ja langattomien verkkojen radiosignaalit läpäisevät signaali-ikkunoiden lasiosat varmistaen hyvät yhteydet myös sisätiloissa.

Signaalilasit voidaan asentaa niin kiinteisiin kuin avattaviinkin ikkunoihin. Signaalilasi ei heikennä ikkunoiden U-arvoa, eikä estä muiden lisävarusteiden, kuten sälekaihtimien ja erikoislasituksien käyttöä. Signaali-ikkuna on käytännössä huoltovapaa eikä vaadi erillistä virtaa toimiakseen. Ulkonäöltään ja asennustavaltaan signaali-ikkuna ei eroa tavallisista ikkunoista.

Signaali ikkuna sisältäpäin kuvattuna
Signaali-ikkuna sisältä

Signaali ikkuna ulkoapäin kuvattunaSignaali-ikkuna ulkoa

Parhaan mahdollisen kuuluvuuden takaamiseksi signaali-ikkunoita kannattaa sijoittaa erityisesti teleoperaattoreiden tukiaseman puoleiselle seinustalle. Signaali-ikkunoiden sijoittelussa kannattaa ottaa myös huomioon rakennuksen ympäristö ja signaalien heijastumisen pinnoista. Suosittelemmekin yhden signaali-ikkunan sijoittamista huoneiston jokaiseen huoneeseen.

Radiosignaalilasit

  • Hyvä signaalienläpäisevyys on mahdollista saavuttaa heikentämättä ikkunan U-arvoa.
  • FGL RS -ratkaisusta hyvän tekee se, että signaalit läpäisevät lasin koko alueelta, jolloin katveilta vältytään paremmin.
  • Ratkaisu toimii myös heikossa signaalikentässä (vs. passiiviantennit).
  • Radiosignaalit läpäisevät FGL RS-lasia 4355 kertaa paremmin kuin tavallista lasia (5g alueella 3500MHz).

 

  Vaimennus pistetaajuuksilla [dB]
  0 MHz 900 MHz 2100 MHz 2600 MHz  3500 MHz
Keskiarvo tyypillisten ikkunoiden läpäisyvaimennuksille 0  21  34  39 41
FGL RS 0  0,53 3,04  6,27  4,61 
Pyydä tarjous!