Ota yhteyttä
yhteystiedot
verkkokauppa
verkkokauppa
FIN Ι SWE Ι ENG

Lisävarusteet ikkunoihin

Ikkunoihin on saatavilla lukuisia lisävarusteita, joilla voit parantaa ikkunoiden käyttömukavuutta.

Lasit


  • Kaikissa ikkunoissamme on vakiona selektiivilasielementti argonkaasutäytteellä.
  • Minimipaksuus laseille on 4 mm ja lasit täyttävät standardin SFS 4704.
  • Erilaisilla lasiratkaisuilla voidaan muuttaa ikkunaa käyttötarkoituksen ja kohteen tarpeiden mukaan.

Erikoislasit

Lämmöneristävyys

Energialasi

huurtumattomuus

Huurtumaton lasi

turvallisuus

Turvalasi

auringonsuoja

Auringonsuojalasi

nakosuoja

Näkösuojalasi

meluntorjunta

Ääneneristyslasi

mukavuudenhalu

Sähkölämmitteinen lasi

radiosingaali

Signaalilasi

Koristelasit

Cotswold pieni
Cotswold (Kura)

Crepi pieni
Crepi

Etsattu pieni
Etsattu

Kathedral pieni
Cathedral

Maris pieni
Maris

Flemish pieni
Flemish

Raakalasi pieni
Raakalasi

Vekkikaihdin


Visor – Kaihtimet

Tyylikäs kankainen vekkikaihdin Alavus Ikkunoiden ikkunoihin ja oviin, jota säädät kätevästi ylhäältä ja alhaalta. Tuotteelle on myönnetty Design from Finland -sertifikaatti. Kaihtimet valmistetaan mittatilaustyönä jokaiseen ikkunaan sopivaksi.

Ontelokankaasta valmistettu valoa läpäisemätön kaihdin Alavus Ikkunoiden® ikkunoihin ja oviin. Pimentävä Visor kaihdin on myös kahdesta suunnasta säädettävä. Kaihdin ei estä lasiliukuoven normaalia käyttöä. Jokainen kaihdin valmistetaan mittatilaustyönä ikkunoihisi sopivaksi.

visor kaihtimet ja poreallas

Sälekaihtimet


Sälekaihdin on oiva lisävaruste ikkunaan, jos haluat näkösuojaa tai muuten säätää sisään tulevan valon määrää. Päätös sälekaihtimista kannattaa tehdä ikkunoiden hankinnan yhteydessä. Asennamme kaihtimet tehtaalla valmiiksi paikoilleen, jolloin sinun ei tarvitse murehtia kaihtimien asennuksesta vaan kaihtimet ovat heti käyttövalmiit. Kaihtimen vakioväri on valkoinen, mutta värivaihtoehtoja löytyy lukuisia muitakin.

Moderni integroitu kaihdin

Avattavaan ikkunaan on mahdollista asentaa integroitu sälekaihdin. Kaihtimen säätö tapahtuu sisäpuitteen sisäpinnassa olevista nupeista, jotka ovat ikkunan lukkopuolella. Alavus Ikkunat Oy:n käyttämä integroitu sälekaihdin on ainoa kaihdinmalli, joka on todistetusti tiivis, ja sopii siten myös A-energialuokan ikkunoihin.

Alavus Ikkunat integroitavat sadekaihtimet 1
Alavus Ikkunat integroitavat sadekaihtimet 2
lisavarusteet1

Perinteinen sälekaihdin säätötangolla

Ikkunoihin voidaan asentaa myös perinteinen kaihdin säätötangolla. Tämä on ainoa vaihtoehto, kun tarvitaan kaihdin kiinteään ikkunaan tai parvekeoveen.

Pimennysverho

Avattavaan ikkunaan voidaan asentaa ikkunalasien väliin pimentävä SOLAR Moon pimennysverho, jossa pimentävä lopputulos viimeistellään sivujohtimien avulla.

Helppokäyttöistä verhoa ohjataan puitteen pinnassa sijaitsevalla yhdellä nupilla. SOLAR Moon pimentävä kennokangas on 100 % polyesteria. Kennokangas toimii myös ikkunan lisäeristeenä parantaen ikkunan lämmöneristävyyttä 27 % (VTT 2016). Kennokangas suojaa myös auringon paahteelta, sillä 86 % auringon lämpösäteilystä heijastuu ulos. Pimentävän verhon voit valita valkoisena (SWAN 0201), harmaana (DOLPHIN 0633) tai mustana (CHARCOAL 1831). Ulospäin kaikki kankaat ovat kuitenkin aina valkoisia (SWAN 0201).

pimentava sadekaihdin
(Kuva: ©Solar)

(Video: ©Solar)

Tekniset verhot isoihin kiinteisiin ikkunoihin

Alavus ikkunoiden kiinteisiin ikkunoihin (EKA) voidaan asentaa pintaan tekninen verho SmartCord Duette kennokankaalla. Tämä uudentyyppinen tekninen verho korvaa jopa perinteiset kangasverhot ja sitä voidaankin pitää kodin sisustuselementtinä. Teknisten ominaisuuksien ansiosta verhot tasaavat huoneen lämpötilaa ja parantavat akustiikkaa. SmartCord toiminnolla varustetun teknisen verhon voit valita seuraavista väreistä: valkoinen (SWAN 2946790000), harmaa (DOLPHIN 0633) sekä musta (CHARCOAL 1831).

tekninen verho swan
Valkoinen

tekninen verho dolphin
Harmaa

tekninen verho charcoal
Musta

pimentava sadekaihdin 2pimentava sadekaihdin 3pimentava sadekaihdin 4
(Kuvat: ©Solar)

Tuuletusheloitus


Lisävarusteena avattavaan ikkunaan voidaan laittaa tuuletusheloitus, jolloin tuuletusosa varustetaan pitkäsulkijalla ja AutoLock- välisulkimella sekä kiinteällä painikkeella.


Tuuletusikkunan vakiopainike

morite aukipitolaite
Tuuletusikkunassa aukipitolaitteena käytetään AutoLock välisuljinta

Hyönteispuitteet


hyttyspuite
(Kuva: ©Solar)

Tuuletusikkunaan erinomainen lisävaruste on alumiinikehyksinen hyönteispuite. Hyönteispuite toimitetaan irrallaan, mutta asentaminen käy helposti mukana tulevien ohjeiden avulla. Suosittelemme hyönteispuitteiden ottamista pois talven ajaksi, koska pikkulinnut saattavat rikkoa verkon nokkiessaan kiinni jääneitä hyönteisiä. Hyttyspuitteen voi valita perinteisellä nailonverkolla, kestävämmällä alumiiniverkolla tai allergiaverkolla.

Irtoristikot


Ristikoiden avulla saadaan ikkunoihin näyttävyyttä ja ilmettä. Ikkunoiden peseminen käy edelleen helposti, koska ristikko on irroitettavissa. 
Alumiini-ikkunaan yhteensopiva ristikko on 25 mm leveä alumiinista valmistettu ristikko. Alumiiniristikko asennetaan tehtaalla valmiiksi ulkopuitteeseen.Puuikkunaan (MSE, MEK) voidaan laittaa puu- tai muoviristikko.

Aidot jakopuitteet


aidot ulkopuitejaot
Alumiiniset aidot ulkopuitejaot 32 mm ja 64 mm

Kiinteällä jakopuitteella voidaan tehdä jakokarmia jäljittelevä aidonnäköinen puitejako avattavaan ikkunaan, jossa on tasolasi. Kiinteä jakopuite on edullisempi vaihtoehto verrattuna aitoon jakokarmiin. Leveysvaihtoehdot ovat 32 mm ja 64 mm.

 

Avattavan puuikkunan ulkopuitteeseen voidaan tehdä myös aito jakopuite. Saatavilla leveysvaihtoehdot 34 mm ja 68 mm.

 

Avattavan ikkunan sisäpuitteeseen voidaan tehdä aito puitejako jonka leveys 40 mm.
Jakopuite

Raitisilma- ja tuloilmaventtiilit


Raitisilmaventtiili

Kun rakennuksessa on painovoimainen poistoilmanvaihto, voidaan raitisilma ohjata rakennukseen hallitusti ikkunoiden karmiin asennettujen raitisilmaventtiilien kautta. Saneerauksen yhteydessä venttiilit on syytä asentaa, koska rakennus voi tiivistyä ja painovoimainen ilmanvaihto voi lakata toimimasta.

tuloilmaikkuna1

Tuloilmaventtiiili

Kun rakennuksessa on jatkuvatoiminen koneellinen ilmanvaihto, hyvä korvausilmaratkaisu on ikkunoihin asennettavat tuloilmaventtiilit. Tuloilmaikkunaventtiilin etuna on tuloilman lämpeneminen kun tuloilmaa kierrätetään ikkunan puitteiden välisessä tilassa. Venttiilissä on myös kesäasento jolla raitis tuloilma voidaan johtaa ilman lämmittämistä suoraan venttiilin läpi huonetilaan.

 


Kesäasento


Talviasento

 

Puitetuet

Suuria ikkunoita avattaessa on sisäpuite tuettava,  ettei puitteen saranoihin kohdistu liian suurta painoa.  Puitetta voidaan tukea sisäpuitteeseen asennettavalla integroidulla puitetuella tai irrallisella puitetuella.

    Pesutuki    
      Irrallinen puitetuki        

Integroitu puitetuki asennetaan sisäpuitteen ulkoreunaan kiinni. Tukijalka käännetään alas puitetta avattaessa ja sulkiessa tukijalka käännetään takaisin puitteen alareunan suuntaisesti.
Integroidun puitetuen asennus- ja käyttöohje.

morite aukipitolaite  puitetuki2Integroitu puitetuki

Sisäpuitteen reunavaihtoehdot


Sisäpuitteisiin tulee vakiona suorareunainen (viistetty) Moderni-malli MSEA(V), mutta lisähinnasta valittavissa on myös koristeellisempi keilauksella oleva Classic-malli MSEA.

Alavus Ikkunat sisäpuitteen reunavaihtoehdot
Classic – Moderni

Pyydä tarjous!