Ota yhteyttä
yhteystiedot
verkkokauppa
verkkokauppa
FIN Ι SWE Ι ENG

Alumiiniovet

Ovet ovat rakennuksen käyntikortti. Niiden ulkonäkö ja toimivuus antavat sisääntulijalle ensivaikutelman rakennuksesta ja sen sisällöstä. Valmistamme ja asennamme eri käyttötarkoituksiin sopivia alumiiniovia, jotka ovat kestäviä ja kevyitä käyttää. Ovet valmistetaan mittatilaustyönä ja asiakkaan toivomusten mukaisesti pintakäsiteltyinä, lasitettuina ja heloitettuna. Valikoimaamme kuuluu ulko-ovet, sisäovet, palo-ovet sekä lisäksi erityyppisiä alumiiniliuku- ja -taitto-ovia. 

Ulko-ovet

Alumiiniulko-ovet valmistetaan eristetystä SAPA 2086-järjestelmästä CE-merkittynä. Ulko-ovi voi olla lasiaukollinen tai umpinainen. Lasiaukollisen oven lasikorkeus on vapaasti määritettävissä. Ulko-ovi on saatavilla myös pariovena ja samaan karmiin voidaan integroida ikkunoita. Alumiiniulko-oven vakioheloitukseen kuuluu mekaaninen lukkorunko, vastarauta ja saranat. Parioven levikkeessä on lisäksi vakiovarusteena pintapikasalpa. Pintahelat ovat lisävarusteita. Oveen on saatavilla erilaisia kynnysvaihtoehtoja.

Alumiiniseen ulko-oveen on saatavilla seuraavia lisävarusteita:

  • Kirjeluukku
  • Ovipumppu
  • Painike/vedin
  • Sormisuoja
  • Turvalukko
  • Virtaussäleikkö

Lasi-/umpiosan paksuus on 20-56 mm, riippuen lasituksesta. Lasivaihtoehtoja on erilaisia ja lasitus on valittavissa kohteen käyttötarkoituksen mukaan. Yksilehtisen oven U-arvo on 0,9 W/m²K (1230 x 2180 mm, ilman välivaakaa) ja parioven 0,9 W/m²K (2343 x 2180 mm, ilman välivaakaa).

Vakiovärit ulko-oville ovat valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024, tummanruskea RR32 ja mattamusta RAL 9005. Erikoissävyn voit valita RAL Classic- tai RR-värikartasta. Alumiiniulko-ovet voidaan valmistaa myös anodisoituna tai helmiäissävyllä. Mikäli ulko-ovi halutaan sisä- ja ulkopuolelta eriväriseksi, ovi voidaan 2-värimaalata. 

Ulko-ovet valmistetaan Hydro CIRCAL-kierrätysalumiinista, josta vähintään 75% on kuluttajajätealumiinia.

Sisäovet

Alumiinisisäovet valmistetaan SAPA 2050-järjestelmästä. Ovi voi olla lasiaukollinen tai umpinainen. Sisäovia on mahdollista valmistaa pariovena, taitto- ja liukuovena. Vakioheloitukseen kuuluu mekaaninen lukkorunko, vastarauta ja saranat. Parioven levikkeessä on lisäksi vakiovarusteena pintapikasalpa. Pintahelat ovat lisävarusteita.

Lasi-/umpiosan paksuus on 6-33 mm, riippuen lasituksesta. Sisäoveen on valittavissa 1K- tai 2K-lasitus. Lasivaihtoehtoja on erilaisia ja lasitus on valittavissa kohteen käyttötarkoituksen mukaan.

Vakiovärit sisäoville ovat valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024, tummanruskea RR32 ja mattamusta RAL 9005. Erikoissävyn voit valita RAL Classic- tai RR-värikartasta. Sisäovet voidaan valmistaa myös anodisoituna tai helmiäissävyllä.

Palo-ovet

Tyyppihyväksytyt EI30-paloluokitellut ulko- ja sisäpalo-ovet valmistetaan SAPA 2086-järjestelmästä. Ovi voidaan valmistaa lasiaukollisena tai umpiovena. Valmistamme myös tyyppihyväksyttyjä palo-ovia pariovena. Palo-oven vakiovarusteisiin kuuluu mekaaninen lukkorunko, vastarauta, saranat ja ovipumppu. Parioven levikkeessä on lisäksi vakiovarusteena pintapikasalpa. Pintahelat ovat lisävarusteita.

Palo-oven karmisyvyys on 86 mm. Ovilehden maksimileveys on 1350 mm ja ovirakenteen maksimikoko on 4462 x 3432 mm.

Vakiovärit palo-oville ovat valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024, tummanruskea RR32 ja mattamusta RAL 9005. Erikoissävyn voit valita RAL Classic- tai RR-värikartasta. Ovet voidaan valmistaa myös anodisoituna tai helmiäissävyllä. Mikäli palo-ovi halutaan sisä- ja ulkopuolelta eriväriseksi, ovi voidaan 2-värimaalata. 

Liukuovet

Alumiiniliukuovi on muotoilultaan näyttävä ja rakenteeltaan kestävä. Ovella voidaan säästää tilaa, sillä ovilehti liukuu sivuttain, eikä näin vaadi tilaa sisä- tai ulkopuolelta avautumiseen. Liukuovi valmistetaan eristetystä SAPA 2160-järjestelmästä ja oven vakiovarusteisiin kuuluu sisäpuolen kääntökahva sekä ulkopuolen kuppivedin. Ovi avataan kääntämällä painiketta 180 astetta alaspäin ja ovilehti voidaan lukittaa haluttuun kohtaan nostamalla painike takaisin yläasentoon. Liukuovi on käyttäjäystävällinen ja hiljainen, sillä ovilehti liikkuu kevyesti nailonpyörästön varassa ruostumattomalla kiskolla.

Liukuoven karmin maksimikoko on 6400 x 3200 mm, liukuvan ovilehden lasin maksimikoko on kuitenkin 7 m². Oven karmisyvyys on 160 mm. Liukuovea voidaan valmistaa eri malleina, ovessa voi esimerkiksi olla kaksi liukuvaa ovilehteä. Lasiosan paksuus on 23-50 mm, riippuen lasituksesta. Lasitus on valittavissa kohteen vaatimusten mukaisesti. Vakiolasituksessa sisä- ja ulkolasi ovat karkaistua turvalasia.

Vakiovärit liukuovelle ovat valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024, tummanruskea RR32 ja mattamusta RAL 9005. Erikoissävyn voit valita RAL Classic- tai RR-värikartasta. Alumiiniliukuovi voidaan valmistaa myös anodisoituna tai helmiäissävyllä. Mikäli liukuovi halutaan sisä- ja ulkopuolelta eriväriseksi, ovi voidaan 2-värimaalata. Sisäpuolen kääntökahvan värivaihtoehdot ovat valkoinen, musta ja harmaa.

Nostoliukuovi valmistetaan Hydro CIRCAL-kierrätysalumiinista, josta vähintään 75% on kuluttajajätealumiinia.

alumiini liukuovi alavusikkunat
Pyydä tarjous!