Ota yhteyttä
yhteystiedot
verkkokauppa
verkkokauppa
FIN Ι SWE Ι ENG

Alumiini-ikkunat

Ikkunat ovat oleellinen osa julkisivua ja niille asetetaan monia vaatimuksia: ulkonäkö, lämmöneristävyys, ilmanpitävyys, sateenpitävyys, tuulenpaineen kestävyys, ääneneristävyys, turvallisuus, valonläpäisevyys ja pitkäikäisyys. Alumiini-ikkunat ovat kestävä ja helppohoitoinen valinta niin rakennuksen julkisivuun kuin sisätiloihinkin. Ikkunat valmistetaan mittojen mukaan ja asiakkaiden toivomusten mukaisesti pintakäsiteltyinä sekä lasitettuina. Valmistamme ikkunat SAPA:n korkealaatuisista profiileista.

Kiinteät ja avattavat ulkoikkunat

Alumiiniulkoikkunat valmistetaan pääosin SAPA 1086-sarjan profiileista. Näillä sisäpuolelta lasitettavilla järjestelmillä voidaan valmistaa kiinteitä tai sisäänavautuvia ikkunoita, ikkunaovia, kippi-ikkunoita ja taittoikkunoita.

Ikkunoiden karmisyvyys on 86 mm ja lasirakenteen paksuus 20–56 mm, riippuen lasituksesta. Lasivaihtoehtoja on lukuisia ja lasitus on valittavissa kohteen käyttötarkoituksen mukaan. Alumiini-ikkunoita on saatavilla eri mallisina, valmistamme esimerkiksi vinokulmaisia ikkunoita.

U-arvo: 0,9 W/m²K (1230 x 1480 mm)
Ilmanpitävyys: Luokka 4, EN12207 
Sateenpitävyys: Luokka 9A, EN12208
Tuulenpaineen kestävyys: 3C, EN12210

Sapa1086 alumiininen ulkoikkuna
Kiinteän ulkoikkunan poikkileikkaus
Sapa1086 alumiininen ulkoikkuna avattava
Avattavan ulkoikkunan poikkileikkaus

Kiinteät ja avattavat sisäikkunat

Alumiinisisäikkunoita voidaan valmistaa kiinteänä tai avattavana. Sisäikkunoissa käytetään eristämätöntä SAPA 1050-järjestelmää, joten ikkunat sopivat tiloihin, joissa lämmöneristävyys ei ole vaatimuksena. Alumiinisisäikkunat sopivat esimerkiksi toimistotiloihin, tuulikaapin sisärakenteisiin ja tuotantotiloihin.

Ikkunan karmisyvyys on 50 mm ja lasirakenteen paksuus 6–33 mm, riippuen lasituksesta. Lasivaihtoehtoja on lukuisia ja lasitus on valittavissa kohteen käyttötarkoituksen mukaan. Sisäikkunoita on saatavilla eri mallisina, esimerkiksi vinokulmaisena.

Sapa1050 alumiininen sisäikkuna
Kiinteän sisäikkunan poikkileikkaus
Sapa1050 alumiininen sisäikkuna
Avattavan sisäikkunan poikkileikkaus 

Alumiini-ikkunoiden värit

Vakiovärit alumiini-ikkunoille ovat valkoinen RAL 9010, vaaleanharmaa RAL 7040, tummanharmaa RAL 7024, tummanruskea RR32 ja mattamusta RAL 9005. Erikoissävyn voit valita RAL Classic- tai RR-värikartasta. Alumiini-ikkunat voidaan valmistaa myös anodisoituna tai helmiäissävyllä. Mikäli ikkuna halutaan sisä- ja ulkopuolelta eriväriseksi, ikkuna voidaan 2-värimaalata. 2-värimaalausta ei ole saatavilla sisäikkunoihin SAPA 1050-järjestelmällä. 

 
Pyydä tarjous!