face

Hae Alavus Rahoitus SE

Kiinnostuitko SE

  • Har du frågor om fönster och dörrar?

    Har du frågor om fönster och dörrar?

    Nedan hittar du de vanligaste frågorna och svaren på dem.

Vanliga frågor

Egenskaper, fönster och dörrar

Fönster, vad menar man med u- och e-värde?
U-värde är medianvärde på hur mycket värmen ett fönster släpper ifrån sig(W/m²K). Ju lägre siffra du har på U-värde bättre isolerings förmåga. Motivas E-värde är en matematisk jämförelse värde och berättar uppvämnings (energi) behovet per år och kvadratmeter fönster. E-värde är också grunden till energiklass på fönster (A++, A+, a eller B).

Vad betyder ytterbågens gränsmålning?
Man lakerar bågen till en öppningsbar förnster så att man har en kulör utifrån och in och en annan kulör inifrån och ut. T ex ytterkarm är vit men karmen du ser inifrån är grå.

Imma på ytsidan fönster?
Moderna energieffektiva fönster kan få kondens på ytsidan framför allt på under höst och vår då luftfuktighet år hög. På välisolerade fönster blir ytan på fönster kallare än luften och då bildar kondns på rutan. Detta betyder inte att det är något fel på fönster, det visar bara att fönster är väl isolerad och energisnål. Man kan undvika kondens genom att välja ytterglas som är kondensfri.

Hur kan man rengöra fönster och dörrar?
Glas och trä- alu-ytor kan man rengöra med neutral rengörningsmedel. Använd inte alkaaliska medel då alumin och glas reagerar med alkaaliska medel. Bästa resultat får man med rent vatten eller vatten med svag tvållösning. Använd inte rengörningsmedel som innehåller slipande material eller grova, slipande tvättsvampar, dessa kan repa ytan. Kom ihåg att torka ytorna ordentligt efter rengörning.

 

Order, beställning

Har Alavus Ikkunat standartmått av fönster och dörrar i lager?
Vi tillverkar bara mot order och har ingen lagerhållning av fönster och dörrar.

Erbjuder Alavus Ikkunat finansierings lösningar?
Alavus Ikkunat Oy har två olika typer av finansiering där du kan välja den som passar bäst just för dig. Ni kan fylla i en ansökan tillsammans med vår representant eller söka Alavus-finansiering direkt via net med Bank-id

Leveranstid?
Normal leveranstid är 6 veckor från order. Leveranstid kan påverkas av specialprodukter, specialkulör eller högsesong. Leveranstid aviseras mot varje order/beställning.

Var har vi tillverkning av Alavus Fönster och Dörrar och varifrån kommer råvaran?
Vi tillverkar allt på vår egen fabrik i Rantatöysä, Alavus. Väl sorterad furu är grunden till hög kvalite. All råvara är inte tillgänglig i Finland med bearbetas vidare i Finland. Vi har valt finska underleverantörer till ALU-detaljer, färg, glas och persienner med produktion i Finland.

 

Montering och byte

Kan man byta fönster även på vintern?
Byte av fönster och dörrar sker även under vintern, En fönsteröppning är öppen bara en kortare tid och gör ingen hinder till fönsterbyten även om det är kallt utomhus. Vi har en reservation gällande väder, kyla om det är kallare än -15 grader, även kraftig reng och storm.

Hur sker fönster byte rent prakiskt?
Man avlägsnar gamla fönsterbågen och kapar av karmen på några ställen. Man avlägsnar gamla karmen och isoleringen. Nytt fönster (och vid behov ny hjälpkarm) monteras, isolering sker med polyuretaan skum. Efter detta listar man invändigt, avslutar med utvändig listning och montering av fönsterbleck.

Hur lång tid tar montering?
Monteringstig beror på objekt samt antal montörer, men normalt räknar man lite mera än en timme per fönster inkl. fönsterbleck mm. Under en normal arbetsdag hinner man med montering av 6-8 fönster.

Kan man få hushållsavdrag av fönster-dörrbyte?
Svar ja, man kan söka hushållsavdrag till fönster- dörrbyte. Faktura från Alavus Ikkunat har material för sig och arbetskostnad för sig så det är lätt att söka hushållsavdrag då du köpe fönster- och dörrbyte från Alavus Ikkunat Oy.

Är våra montörer pålitliga?
Montage sker med hjälp av våra underleverantörer och vi använder bara företag som är med på rikstäckande Pålitlig Partner system. Företagen har F-skattesedel och finns med på www.tilaajavastuu.fi. Vi har även två (2) års garanti på utförd arbete.

 

Hittar du inte svar till frågan du har kan du alltid kontakta oss direkt. Vi finns här för dig.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
 0207 819 820

 

Pyyda tarjous Alavus Ikkunoista ja Ovista SE